PNL cere ABROGAREA OUG51/2019 privind transportul public, în sesiune extraordinară

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a anunţat azi, în urmă cu două ore, că partidul din care face parte a obţinut numărul de semnături  pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor, în perioada 26 august-30 august. Pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare sunt trecute abrogarea Legii recursului compensatoriu, şi OUG 114 şi  Ordonanța de Urgență Nr. 51/2019, intrată în vigoare pe , privind transportul rutier județean de persoane.

„PNL a obţinut stângerea numărului de semnături, astfel încât în perioada 26 august-30 august să se desfăşoare o sesiune extraordinară în Camera Deputaţilor. Noi am solicitat majorităţii parlamentare organizarea acestei sesiuni şi răspunsul a fost evident nimic sau zero, aşa cum ne-a obişnuit. Ca atare minimum 115 deputaţi până în momentul de faţă au semnat pentru o sesiune extraordinară cu o ordine de zi care să clarifice câteva probleme acute ănaintea sesiunii ordinare care va începe la 1 septemrbie

Ne referim la respingerea unei legi privind amnistia şi graţierea care este îngropată în Comisia juridică, OUG 114 care a generat creşteri de taxe şi tarife pentru populaţie blocând creditarea şi alungând investitorii, OUG 51 legată exact de transportul public pentru persoane şi elevii navetişri şi nu în ultimul rând aprobarea legii de abrogare a legii recursului compensatoriu, lege care a pus în libertate 19.000 de infractori periculoşi care pun în pericol siguranţa românilor” a precizat Raluca Turcan, la finalul Biroului Executiv al PNL.

Conform Regulamentului “Camera Deputaţilor se întruneşte şi în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a Biroului permanent sau a cel puţin unei treimi din numărul deputaţilor”

Dacă OUG51/2019 va fi abrogată, licențele frimelor de transport prelungite automat până în 2023 vor fi anulate. Totodată, serviciile de transport județean urmează să reintre în lista serviciilor de interes public, așa cum este normal.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular