DNA Constanța: Nicușor Constantinescu un nou dosar de abuz în serviciu. Fapte din 2011-2014

În această dimineață fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu a fost adus cu duba la DNA Constanța. Aici i-au fost informat cu privire la deschiderea unui nou dosar penal ce-l privește, pentru fapte din perioada 2011 – 2014. 

La sosire, în timp ce intra in sediul DNA, Constantinescu a declarat: “Au făcut echipe mixte și poliție politică. Asta am spus! Verificați că ați publicat dumneavoastră acest raport.”

Ulterior, pe site-ul oficial al DNA a fost publicat următorul COMUNICAT:

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus efectuarea urmăririi penale față de o persoană care, anterior, a deținut o funcție de conducere în cadrul Consiliului Județean Constanța pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 2011-2014, în exercitarea atribuțiilor de serviciu (privind bugetul propriu al județului) care decurgeau din funcția publică deținută, persoana respectivă a îndeplinit, prin încălcarea prevederilor legale privind achizițiile publice, mai multe acte legate de angajarea, lichidarea și ordonanțarea cheltuielilor privind acordarea finanțării nerambursabile din fonduri publice în favoarea unei asociații sportive din județul Constanța.

Prin aceste demersuri a fost produs un prejudiciu în valoare de 2.000.000 lei în dauna bugetului județului Constanța concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru asociația respectivă.
Suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular