Pentru neplata parcării, Constanța te amendează direct, în București ești avertizat în prealabil

După cum toată lumea s-a obișnuit deja, plata parcării în Constanța trebuie făcută în prima secundă după ce autovehiculul este oprit pe locul de parcare marcat. Asta pentru că regulamentul votat de Primăria Constanța nu prevede o perioadă de grație în care șoferul să aibă timpul necesar pentru a da un SMS de plată. Nu-ți poți permite să aștepți nici măcar 5 minute, pentru că riști o mare amendă, între 600 și 1000 de lei.

În București, pe locurile de parcare administrate de Primăria Generală prin compania municipală Parking București, dacă ai parcat mașina și totuși ai uitat să plătești, ești avertizat prin-un tichet care-ți este atașat la ștergător. Astfel, atunci când te întorci la mașină și găsești tichetul, poți achita fie prin SMS, fie utilizând aplicația, și doar dacă nu procedezi astfel ești amendat.

“Înainte de părăsirea parcajului al cărui  cod este “P _ _ _ _” vă rugăm să achitați contravaloarea duratei în care ați staționat cu autovehicului cu numărul de înmatriculare “X”

Tichet parcare București
Tichet parcare – Parking București

Doar neonorarea obligației de plată atrage după sine amendarea, însă ești avertizat în prealabil. Și este normal să fie așa, mai ales că nimeni nu știe în mod necesar cât timp urmează să staționeze într-o parcare. Deci nu este normal să ceri plata anticipată, și nici să amendezi oameni care nu intenționează să plece fără să-și achite această obligație față de municipalitate.

În Constanța, unde plata este posibilă doar anticipat, riști să plătești fie mai puțin decât trebuie și să primești amendă, fie mai mult decât ai nevoie și astfel să suporți costul unor servicii de care nu beneficiezi.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular