USR-istul Remus Negoi vrea să fie președintele Consiliului Județean. A ajuns în politică după ce statul i-a dat țeapă în afaceri

Președintele Organizației Județene Constanța a USR, Remus Negoi, a anunțat astăzi că s-a hotărât să intre în cursa internă a partidului, pentru a fi desemnat candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.

”Am luat hotărârea de a participa la alegerile interne ale USR Constanţa, pentru a deveni candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judetean Constanţa. Fiindcă oraşul şi judeţul Constanţa au fost conduse discreţionar mulţi ani, de aproape aceeaşi gaşcă crescută din mlădița Mazăre – Constantinescu, încrederea mea în tot ceea ce a însemnat politică a tins către zero. Apariţia USR a reprezentat cumulul de valori după care m-am ghidat mereu – bun simţ, ambiţie, determinare, corectitudine, loialitate, modestie – valori pe care le credeam pierdute în politica din România. Îmi doresc să ofer sprijinul meu necondiţionat realizării unei politici corecte, acolo unde e nevoie de mine, să particip la alegerile interne pentru a fi desemnat candidatul USR Constanţa la funcţia de preşedinte al Consiliului Județean, pentru că schimbarea reală o putem face din interiorul acestuia.

Sunt deosebit de motivat pentru a duce o muncă asiduă şi corectă în Consiliul Județean Constanța. Am dat aproape tot timpul meu liber proiectului USR Constanța, proiect în care cred 100%. Doresc să demonstrez, împreună cu colegii mei din U.S.R., că (mai) există în România speranţă că politica poate fi făcută altfel, mult în bine, faţă de ultimii 30 de ani.

Revoluţia bunului simţ abia începe!”, a anunțat Remus Negoi.

Micuțul lider al USR Constanța este antreprenor, postură din care a încercat mai multe afaceri cu statul, dar a fost țepuit aproape de fiecare dată. Acesta a fost resortul care l-a împins, se pare, să intre în politică, pentru a schimba ceva din acest mod păgubos de a funcționa, al statului român. Iată ce ne povestea, în urmă cu câteva zile, despre afacerile în care este implicat, Remus Negoi.

”Din 2012, de când am deschis firma (am decis să merg pe cont propriu), am încercat să mă specializez pe o nișă neexplorată până atunci în România – camere de tratament cu oxigen hiperbar (echipamente medicale de recuperare în care pacienții respiră oxigen pur în mediu de presiune atmosferică ridicată – de la 2 atmosfere în sus). Am luat-o, practic, de la 0, înainte neștiind absolut nimic despre aceste echipamente, până atunci lucrând în domeniul IT într-o firmă privată. Am încheiat un parteneriat cu o firmă producătoare din Istanbul, care este specializată în fabricarea camerelor hiperbare, la prețuri extrem de competitive. Avantajul MAJOR colaborării cu acest producător este că ÎMI POATE FABRICA ORICE CAMERĂ HIPERBARĂ LA SPECIFICAȚIILE TEHNICE CERUTE DE BENEFICIAR, la prețuri mult mai mici față de producătorii tradiționali. Subliniez că, pe mapamond, sunt extrem de puțini producători de camere hiperbare (presurizabile la peste 2 atmosfere).”

Din nefericire pentru Remus Negoi, acesta a înțeles rapid că nefiind ajutat de pile și relații va avea dificultăți în a câștiga licitații serioase, și chiar atunci când a reușit să câștige, instituțiile statului român au refuzat să onoreze contractele. Este și cazul Spitalului Grigore Alexandrescu dar și a Direcției Generale de Situații de Urgență, unde Remus Negoi a crezut că poate concura cu un amic al lui Raed Arafat. 

”Povestea cu Spitalul Grigore Alexandrescu este ceva mai lungă. Am participat la licitația pentru achiziția a minim 1 – maxim 2 camere hiperbare (conform specificațiilor). Am câștigat licitația (de data aceasta cu deschidere fizică a ofertelor) împotriva aceluiași producător german – Haux (reprezentat de o firmă românească). Prețul era unul maxim, procedura de licitație specificând semnarea unui ACORD – CADRU, valabil 12 luni de la semnare, prin care mă obligam ca în MAXIM 48 DE ORE (2 ZILE) de la primirea comenzii ferme din partea spitalului, să semnez un CONTRACT SUBSECVENT DE FURNIZARE (subordonat acordului-cadru) și să livrez camera hiperbară (una sau două bucăți). Am semnat acordul – cadru (chiar dacă fabricarea unei camere hiperbare durează aproximativ 3 luni), obligându-mă să livrez în termenul respectiv de 48 de ore (am pornit de la premiza că în secunda imediat următoare semnării voi achita avansul producătorului, acesta va fabrica echipamentul și, chiar dacă voi primi comanda de la beneficiar, voi întârzia livrarea și voi plăti penalizări de întârziere).

Nu a fost să fie – după vreo 4 luni (timp în care am achitat un avans de aproximativ 40.000 euro producătorului, iar acesta mi-a fabricat camera hiperbară), reprezentanții beneficiarului mi-au pus în vedere că nu vor achiziționa niciodată camere hiperbare de la mine… După 12 luni de la semnarea acordului-cadru, acest a expirat, motivul oficial transmis de Spitalul Grigore Alexandrescu a fost că nu au primit fonduri suficiente de la Ministerul Sănătății, astfel că nu pot achiziționa nimic din acel acord-cadru. Eu am rămas cu avansul achitat, cu un echipament extrem de scump pe stoc, greu vandabil. Doar pentru că i-am deranjat cu insistența mea de a participa împotriva acelui producător…

În concluzie, acel acord-cadru a fost apă de ploaie, nu s-a concretizat pentru că așa au dorit mușchii autorității contractante.

Am mai avut „îndrăzneala” să particip la o licitație publică de achiziție autospeciale cu camere hiperbare, organizată de DGSU (Direcția Generală pentru Situații de Urgență, păstorită de dr. Raed Arafat), împreună cu un producător de autospeciale (ambulanțe). Bineînțeles, am fost eliminat pentru niște motive puerile, iar contractantul principal (asociatul meu în licitație) nu a mai dorit să facă o contestație, semn că a dorit să mă contacteze și să mă invite în licitație împreună cu el pentru a nu merge eu cu altcineva, riscând să le stric ploile…”, ne-a povestit candidatul USR pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular