Viorica Dăncilă amenință: ”Vom fi cea mai grea opoziție pentru acest Guvern improvizat”

Viorica Dăncilă, președintele PSD, a comentat în termeni duri învestirea noului Guvern, considerând că ne aflăm în fața unei ”zile negre pentru democrația românească”. De asemenea, fostul premier a declarat că PSD va fi ”cea mai grea opoziție, pentru acest Guvern improvizat”. Iată declarațiile complete:

”Am văzut astăzi în Parlamentul României încununarea tuturor manevrelor și jocurilor politice făcute de președintele Iohannis pentru preluarea puterii și pentru subordonarea Guvernului.

Astăzi s-a desăvârșit această operațiune ilegitimă de confiscare a puterii executive de către Președintele României, această dorință oarbă de a-și impune propriul Guvern pe care să-l poată comanda politic.

Astăzi este o zi neagră pentru democrație, ziua în care președintele Iohannis, cel care a călcat Constituția României în picioare și a ignorat complet deciziile Curții Constituționale, a reușit să își impună locotenenții la Palatul Victoria.

Și vorbim inclusiv de oameni propuși la ministere cheie, care au fost respinși în mod rușinos la audierile din comisiile de specialitate, oameni menținuți la aceste portofolii într-un dispreț total față de instituția Parlamentului.

Este o situație fără precedent care scoate la lumină cinismul acestui candidat agresiv, Klaus Iohannis, precum și bătaia de joc, a sa și a Guvernului său, față de instituțiile statului și de lege. Avem un președinte anti-democrație și anti-Constituție, dar cel mai grav este că avem un președinte care lucrează împotriva românilor.

Singurul lucru pe care președintele îl clamează în mod obsesiv este „Să dispară PSD!”, acest discurs extremist și periculos. Să dispară și pensionarii, domnule Iohannis? Și bolnavii care au nevoie de spitale? Și angajații la stat? Să dispară și salariul minim? Și agricultorii, ca să nu mai fie nevoie de subvenții sau irigații? Dacă ne uităm în programul Guvernului dumneavoastră, asta vedem. Că veți abandona creșterile de pensii și salarii prevăzute de noi, veți comasa spitale, vreți să modificați Legea salarizării așa încât să reduceți salariile din sistemul public, vreți să creșteți tarifele pentru populație la gaze naturale și energie electrică prin înlăturarea plafoanelor din OUG 114.

Asta vreți, domnule Iohannis și domnule Orban, împreună cu miniștrii dumneavoastră care n-au fost în stare să spună ce vor să facă și cum, și au picat la votul din comisii!

Vă ascundeți în spatele unor formulări de toată jena în acest program, crezând că vă veți putea eschiva la nesfârșit și că oamenii nu înțeleg. Îi jigniți, domnule Iohannis. Oamenii înțeleg foarte bine ce înseamnă de exemplu „comasarea spitalelor”. O înțeleg și o cunosc, pentru că au mai văzut-o în timpul guvernării Boc când ați venit și ați făcut prăpăd în această țară!

Și acum veniți la fel, cu aceleași măsuri crude, tăieri și concedieri, dar le ascundeți în spatele unor exprimări vagi și neclare, crezând că veți scăpa la votul din 10 și 24 noiembrie. Crezând că oamenii nu vor apuca până atunci să vă vadă așa cum sunteți, neputincioși și nepricepuți în a guverna. Dar oamenii văd și vă vor face să plătiți la vot.

De astăzi, Partidul Social Democrat intră în mod oficial în opoziție. Și ne vom asuma cu maximă seriozitate toate responsabilitățile care decurg din acest rol.

Și dacă tot vorbim de responsabilitate și de asumare, aș vrea să fie foarte clar că, în conformitate cu decizia luată în ultima ședință a Comitetului Executiv, toți cei care au trădat la acest vot au fost deja excluși din Partidul Social Democrat. Așa e normal și așa e corect față de toți românii care și-au pus încrederea în noi.

Eu garantez că vom fi cea mai grea opoziție pe care acest Guvern improvizat o poate avea. Acest Guvern-ghilotină, cel mai vulnerabil Executiv de după 1989 la șantajul grupurilor de parlamentari trădători, un guvern slab și expus corupției.”, a declarat Viorica Dăncilă.

  • Comandat de Partidul Social Democrat – PSD
  • Executat de Dorian Punctro Press SRL– portal: www.constanta.ro
  • CUI mandatar financiar coordonator: 31190008

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular