Așa arată noul Guvern al Finlandei. Premierul 34 de ani, ministrul de finanțe 32 de ani, interne 34 de ani

Lumea se schimbă. Președintele Finlandei, Sauli Niinistö, a numit ieri cel de-al 76-lea guvern al republicii. Noul cabinet este condus de premierul Sanna Mirella Marin, o doamnă în vârstă de 34 de ani, care provine dintr-o familie cu părinți de același sex (două femei). Este căsătorită cu Markus Räikkönen, și au împreună o fiică pe nume Emma, născută în ianuarie 2018.

Guvernul Marin al Finlandei este alcătuit din 19 ministere, dintre care 12 conduse de femei, și doar 7 de bărbați.

Partidul Social Democrat al Finlandei (SDP) deține 7 ministere, Partidul de Centru sau Keskusta are 5 ministere, Liga Verde sau Vihreät are 3 ministere, Alianța de Stânga 2 ministere, iar Partidul Suedezilor din Finlanda (RKP) 2 ministere.

Cei mai mulți membrii ai noului guevrn al Finlandei sunt persoane cu vârste considerate “fragede” în statele din Est precum România.

Noul-guvern-al-Finlandei

Astfel, la ministerul de finanțe a fost numită Katri Briitta Ilona Kulmuni  în vârstă de 32 de ani, la Interne a fost desemnată Maria Ohisalo de 34 de ani, la educație Li Andersson de 32 de ani, la cultură Hanna Kosonen de 43 de ani.

Așa cum bine sesiza cineva azi, se observă cum anumite state europene, probabil ca o consecință a noilor sisteme de educație implementate acolo, reușesc să producă indivizi care să-și asume de tineri roluri importante în societate.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular