Ce-și amintește ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, despre colegii de Institut, Mazăre și Nicușor

L-am auzit, întâmplător, pe Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, prezent astăzi la semnarea contractului de începere a lucrărilor de la Cazinoul din Constanța, vorbind despre faptul că în 1987 a venit în orașul nostru ca student la Institutul de Marină. Și, pentru că ne-am dat seama că perioada coincide cu cea în care Mazăre, Nicușor și gașca lor erau și ei studenți în același loc, nu ne-am putut abține să nu-l întrebăm pe Ion Ștefan dacă i-a cunoscut pe oamenii care aveau să conducă destinele Constanței timp de 15 ani.

Inițial, până să pornim filmarea, ministrul Ion Ștefan ne-a explicat că a fost cu doi ani mai mare decât generația din care făceau parte Mazăre și Nicușor, că i-a remarcat în facultate, dar că nu avea cum să se apropie de aceștia pentru că ”aveau legături cu lumea bună a orașului, erau băieți de bani gata, iar eu eram un băiat amărât de la țară. Ei mâncau salam de Sibiu iar eu am văzut șvaițerul abia târziu, după Revoluție, prima dată”.

Odată pornită camera, ministrul și-a mai ponderat un pic discursul, dar relatările sale despre studenții Mazăre și Constantinescu sunt oricum savuroase. Le puteți vedea în imaginile de mai jos.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular