Ce atracții turistice găsești în Constanța

România este o țară frumoasă din multe puncte de vedere. Anual, turiști din toate colțurile lumii vizitează acest loc de poveste pentru a vedea cu ochii lor clădirile care spun o poveste, locurile magice unice în lume și oamenii care respectă tradiții vechi de sute de ani. Odată ce ajung pe aceste meleaguri sunt fermecați atât de frumusețea locului și de peisajele impresionante dar și de bucatele tradiționale preparate de către localnici. Ceea ce este frumos la țara noastră este faptul că fiecare regiune vine cu avantajele sale. Este greu de făcut o comparație între zone, dar este ușor să găsești cele mai frumoase locuri de vizitat.

Când vine vorba despre Constanța lucrurile nu sunt foarte diferite. Cei ce își doresc să descopere cu adevărat această zonă pot să viziteze diverse atracții care îi vor face să se întoarcă. În timp ce mulți turiști merg în această zonă pentru a se bucura de câteva zile la Marea Neagră, alții își doresc să descopere fiecare colț în afara litoralului. Tocmai aceasta este frumusețea unei călătorii, să poți să descoperi cât mai multe locuri „ascunse” de ochii lumii. Iată câteva idei care ți-ar putea fi de folos în următoarea ta escapadă la mare.

Celebrul Cazino

Fără îndoială, unul dintre cele mai emblematice locuri pe care oamenii le pot vizita în Constanța este cazinoul. Acest monument a fost construit acum mult timp dar a reușit să-și păstreze grandoarea odată cu trecerea timpului. Deși în zilele noastre accesul în interior este restricționat, în trecut acesta era considerat a fi un loc important de întâlnire pentru oamenii bogați ai Europei. Cel mai adesea aici se juca poker și se dansa.

Clădirea Cazinoului din Constanța este cu siguranță una dintre cele mai importante din acest oraș, iar oamenii au acordat mereu atenție acestui tip de clădiri, în special datorită interiorului și ușilor de intrare, așa cum este și intrarea cu cap uriaș de leu de la MGM Grand Open, care s-a deschis în anul 1993 în Las Vegas.

Dunele Marine de la Agigea

Este cunoscut faptul că o mare parte dintre cei care merg în Constanța doresc fie să se relaxeze, fie să se distreze. Totuși, indiferent de motivul pentru alegi să vizitezi acest loc, cu siguranță nu poți refuza câteva clipe de odihnă în natură. Tocmai de aceea pasionații de natură pot avea parte de o ieșire într-un cadru relaxant, pe care cu siguranță nu-l vor uita prea curând. Încă din anul 1928 acest loc este protejat și a devenit o rezervație naturală. Aici se întâlnesc peste 346 de specii de plante și diverse tipuri de mușchi marin. Pe lângă plante, turiștii au ocazia să privească și un număr impresionant de broaște țestoase dobrogene.

Unica rezervație naturală din țara noastră se găsește în sudul orașului Constanța, la o distanță de patru kilometri de stațiunea Eforie Nord.

Insula Ovidiu

Turiștii care doresc să se simtă ca într-o altă lume au ocazia să viziteze insula care oferă cele mai frumoase peisaje de la malul mării. Istoria insulei Ovidiu a început acum mii de ani, iar la scurt timp a devenit locul în care poetul Publius Ovidius Naso urma să fie exilat.

După 20 de minute la bordul vaporului „Ovidius” pasionații de călătorie pot să descopere o vegetație bogată, formată din stufăriș, rațe sălbatice, o mulțime de flori și locuri de pescuit. Farmecul acestei insule este cu certitudine faptul că poate fi accesată doar pe apă, spre deosebire de alte atracții la care se ajunge relativ ușor.

Farul genovez

pexels-photo-722664

Constanța este un oraș în care clădirile frumoase sunt la tot pasul. Ei bine, povestea farului Genovez s-a pierdut undeva prin anii 1300. Cu toate acestea, operele literare în care este înfățișat ne dovedesc faptul că farul a fost martorul a foarte multe scene din istorie.

Acest monument nu își va pierde niciodată farmecul, mai ales că este unul dintre cei mai importanți „paznici” ai orașului. Având o înălțime de 8 metri, farul Genovez veghează asupra orașului. Cu toate că multe clădiri de acest tip dispun de un far care se rotește, lumina acestuia nu se rotea. În anul 1905 stabilimentul a fost înlocuit cu unul nou, puțin mai modern.

Nu există îndoială asupra faptului că orașul Constanța este un loc de poveste care merită vizitat măcar o dată. Cu toate că atracțiile turistice arhicunoscute au frumusețea lor, uneori putem avea parte de experiențe memorabile dacă decidem să ne abatem de la drum. Județul Constanța este unul foarte bogat din punct de vedere al atracțiilor turistice. În urma unei astfel de escapade călătorul se simte mai împlinit și mult mai informat.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular