Cum îi minte Maricel Cîrjaliu pe locuitorii din Agigea că le face parc, o dată la câțiva ani

Vi-l mai aduceți aminte pe Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea care și-a acordat singur titlul de cetățean de onoare al comunei? Analizând, treptat, activitatea acestuia în calitatea sa de edil al localității, am ajuns la concluzia că una dintre calitățile pentru care ar trebui să primească o distincție specială este MINCIUNA.

Pentru că da, de mai bine de opt ani de zile, Maricel Cîrjaliu îi minte pe locuitorii comunei care l-au ales primar că va construi un parc, pe care însă nu l-a construit nici în prezent. O poveste fabuloasă, dar care nu ne miră, primarul respectiv fiind un obișnuit al incompetenței. Haideți să recapitulăm povestea parcului din Agigea, ca să înțelegeți la ce ne referim.

Primarul Maricel Cărjaliu a început să menționeze povestea parcului din zona lacului Agigea în câteva interviuri pe care le-a oferit în anul 2011. Doi ani mai târziu, dotat cu utilaje și muncitori, a trecut la fapte. Doar că faptele au ținut preț de o filmare și s-au oprit pentru o pauză mică de .. cel puțin șapte ani, pentru că până în prezent, în zona pe care o lăuda primarul, lucrările nu au mai avansat. Iată ce spunea primarul Cîrjaliu într-un interviu acordat Litoral TV, în anul 2013.

“Anul acesta am început cu plantarea copacilor, 99 la sută s-au prins, este foarte îmbucurător pentru noi. Lucrăm acum la alei, la parcare, și pe viitor încercăm să realizăm un spațiu de joacă foarte modern pentru copiii din localitatea Agigea și Lazu, cu iluminat public, cu rețea de apă, cu băncuțe cu tot ce este necesar, astfel încât în momentul în care cetățeanul vine să se recreeze aici să fie foarte bucuros de ceea ce găsește la fața locului”, a declarat Cristian Cîrjaliu.

Parcarea are o capacitate de peste 100 de locuri, iar lucrările vor fi finalizate anul viitor.

“Cu această ocazie vreau să le dau locuitorilor tineri din Agigea posibilitatea să aibă unde să se recreeze. Când spun acest lucru mă refer la faptul că noi, până astăzi, nu am avut un parc realizat și este foarte important pe viitor ca să poți să găsești momente de relaxare, poți să vii în parcul din Agigea să te plimbi,  în special pentru tineri pentru că a fost un foarte bun exemplu Casa de Cultură pe care am realizat-o în Agigea și unde tinerii vin astăzi și realizează activități culturale. Parcul este făcut pentru activități, cu o parcare foarte mare cu spații foarte bine amenajate. Va fi un loc ideal pentru tinerii din localitate și pentru vârstnici, bineînțeles. Este mai departe de aglomerație, de traficul cu mașini, deci este o investiție pe viitor. Când am prognozat și realizat acest parc ne-am gândit în viitor. Deci, acest parc va avea o maturitate peste 10 ani când copacii vor fi foarte bine asezați în acest parc”, a declarat Cristian Cîrjaliu.

Cinci ani mai târziu, în 2018, fostul milițian ajuns acum primar anunța din nou, pompos, construcția parcului de lângă lac. Același parc.

”De departe însă, cel mai important proiect al administrației locale conduse de edilul Cristian Cârjaliu este realizarea unui nou parc, (cu o suprafață de aproximativ 1 hectar), amplasat în zona Lacului Agigea. Lucrările au început deja, s-au făcut alei și au fost plantați copaci. În aceeași locație va exista și un nou loc de joacă.”, scriau jurnaliștii publicației Dezvăluiri.ro. 

articol

În cinci ani, minciuna s-a mai diminuat, ca suprafață. N-a mai fost vorba de șase hectare de teren ci doar de unul. În rest, același discurs, același parc, același loc de joacă.

Și pentru că ipoteza unui parc, fie el și de un hectar, nu de șase, ne-a plăcut, am fost să vedem în ce a băgat banii comunei Agigea domnul primar Maricel Cîrjaliu și am rămas șocați. În combinație cu ceața densă care se așternuse în ziua respectivă, locul arăta ca un veritabil peisaj dintr-un film de groază. Vreo patru băncuțe în două foișoare, nu tu alei definite, câțiva copaci neîngrijiți, lucrări abandonate de multă vreme,  și un om al străzii pe care l-am deranjat teribil. Asta am găsit în parcul pe care-l tot face Maricel de ani de zile. Sinistru!

IMG_5096 panouSingura realitate a zonei este parcarea spațioasă, care pare însă mai degrabă a fi făcută pentru cartierul de case construit pe marginea lacului, unde au primit terenuri toți șmecherii zonei și unde un directoraș al Primăriei Agigea intenționează să ridice al doilea restaurant pescăresc al grupării care conduce comuna. Puteți citi povestea AICI.

În mod mincinos, la marginea așazisului parc din Agigea a fost plantat un panou care indică un proiect european. Spunem în mod mincinos, pentru că proiectul respectiv este unul transfrontalier, prin care se încearcă atragerea de turiști în mai multe comune și orașe din județul Constanța. Sperăm însă ca nu cumva Maricel Cîrjaliu să aducă turiști în acea zonă, pentru că ne-am face de râs internațional.

Nu uitați, având în vedere că grupurile de Facebook dedicate comunei Agigea sunt toate închise, cenzurate și pro Maricel Cîrjaliu, vă așteptăm pe grupul Agigea Necenzurat pentru a discuta în mod real despre problemele din comună.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular