Primăria din Viena oferă “jetoane culturale” persoanelor care folosesc transportul în comun

Reprezentanții administrației locale din Viena, au prezentat luni o aplicație pentru dispozitive mobile, cu ajutorul căreia li se permite rezidenților care aleg să meargă pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun, să obțină gratuit bilete la spectacole artistice și muzee.

Aplicația este conectată la un sistem de monitorizare care recunoaște modalitatea de transport aleasă de fiecare utilizator, și calculează în timp real economiile de emisii poluante. Pentru fiecare 20 de kilograme de CO2 astfel economisite, în raport cu același traseu parcurs cu automobilul, utilizatorul primește un “jeton cultural”.

Jetoanele pot fi schimbate cu bilete de acces în instituțiile culturale asociate acestui proiect vienez: muzee, săli de expoziții, concerte și teatre.

Managerul acestui proiect inedit, Christina Hubin, a explicat că, pentru a obține un jeton, fiecare persoană trebuie să circule, în medie, cam 15 zile cu mijloacele alternative (transport în comun, bicicletă sau pe jos).

Christina Hubin
Christina Hubin

Christina este angajata Wiener Linien – compania de transport în comun a Vienei, unde ocupă, din 2014, poziția de șef al departamentului cercetare-dezvoltare.

Vrem să recompensăm scăderea CO2 cu o experienţă culturală”, a explicat Peter Hanke, consilier municipal, specialist în probleme de tehenologie digitală, într-o conferinţă de presă.

Sistemul urmează să fie testat începând cu data de 26 februarie, pe un eșantion de 1000 de utilizatori. Dacă se dovedește util cauzei, proiectul urmează să fie implementat la scară largă.

Viena oferă în prezent celor 1,8 milioane de locuitori, un transport public eficient, multimodal, laun cost de doar 1 Euro pe zi, pentru cei care achiziționează un abonament anual.

Guvernul austriac de coaliţie, alcătuit din conservatori şi ecologişti, care tocmai a depus jurământul la începutul lunii ianuarie, și-a propus neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon până în 2040, cu 10 ani mai devreme decât obiectivele asumate UE prin Acordul de la Paris.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular