Coronavirus: 6000 de pasageri blocați la bordul unei nave în Italia

Aproximativ 6.000 de persoane sunt reținute în acest moment la bordul navei “Costa Smeralda” acostată în portul Civitavecchia, Italia, doarece doi pasageri chinezi sunt suspectați de coronavirus.

Cuplul de chinezi a ajuns în Italia pe data de 25 Ianuarie. Tot atunci, cele două persoane au fost ambarcate pe “Costa Smeralda” în portul Savona,  a declarat un purtător de cuvând al companiei “Costa Crociere.” Ulterior, pasagerii chinezi au acuzat febră și probleme de respirație.

Pasagerii de pe Costa Smeralda
Pasagerii de pe “Costa Smeralda”

Pe parcursul acestei săptămâni, nava a vizitat Marsilia, Franța și porturile spaniole Barcelona și Palma de Mallorca, iar azi a acostat în portul Civitavecchia, la nord de Roma.

Pasagerilor le-a fost interzisă debarcarea. Toți au fost obligați să rămână la bord, în timp ce autoritățile medicale italiene efectuează diferite teste pentru a putea determina dacă perechea de chinezi are sau nu coronavirus.

În acest moment, nava se află în carantină, cel puțin până la primirea rezultatelor analizelor medicale. Pe lângă cei 6000 de pasageri, la bord se mai află și 1000 de membri ai echipajului.

Dintre cei 6000 de pasageri aflați pe “Costa Smeralda” , 751 sunt chinezi, iar 374 s-au ambarcat în portul Savona.

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular