Primăria Constanța a scos utilajele pe străzile din municipiu

Constanța se află în această noapte sub cod portocaliu de vreme severă.
Se vor semnala intensificări susținute ale vântului și va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității. Primăria Municipiului Constanța a scos la această oră utilajele de deszăpezire în următoarele puncte din oraș: bd. Mamaia(zona Pescărie), intersecția dintre bd. I.C.Brătianu cu bd. 1 Decembrie 1918, gara CFR Constanța, intersecția dintre bd. I.C.Brătianu cu str. Cumpenei, intersecția dintre bd. Alexandru Lăpușneanu cu bd. Aurel Vlaicu, str. Crișului(zona pod IPMC), str. Termele Romane(zona Poarta 1), intersecția dintre bd. Tomis și bd. Aurel Vlaicu.
În funcție de evoluția vremii, sărărițele vor începe să împrăștie material antiderapant în următoarele ore iar autospecialele cu lamă, precum și frezele de mici dimensiuni sau ATV-uri cu sărărițe și plug vor interveni odată cu primii fulgi de nea, atât pe străzile principale, cât și pe arterele înguste și trotuare.
De asemenea, Primăria Constanța este pregătită să intervină și cu echipe de țapinari, drujbari și alpiniști, în funcție de intensitatea și evoluția fenomenelor meteorologice.
Pentru a veni în sprijinul persoanelor fără adăpost, polițiștii locali au împânzit astăzi orașul și i-au sfătuit pe aceștia să meargă la centrul de urgență pentru vreme rea, situat pe șoseaua Mangaliei nr. 86 A. Acolo beneficiază de condiții civilizate, căldură, apă caldă și mâncare. Locuitorii orașului care identifică pe stradă persoane fără adăpost, sunt rugați să sune la 112 pentru ca aceștia să fie preluați și transportați în centrul special amenajat pentru vremea rea.
Facem apel către toți constănțenii să nu folosească autoturismele în această noapte decât dacă este neaparat nevoie iar cele care se află în trafic să fie echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă.
Pentru autovehiculele sau tirurile care sunt nevoite să rămână peste noapte în municipiu sunt pregătite parcările din următoarele centre comerciale: Metro(Șoseaua Mangaliei 211)-100 de locuri de parcare și Centrul Comercial Vivo (bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 220)-100 locuri de parcare.
Pentru persoanele blocate în orașul Constanța din cauza condițiilor meteo au fost amenajate spații la Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca”(Strada Vifor Haiducul, Nr.34)- 15 locuri și Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” (Aleea Pelicanului, Nr.8)- 6 locuri.
Având în vedere faptul că vântul va sufla cu putere, Primăria Municipiului Constanța sfătuiește cetățenii să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
Conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe, și să circule cu atenție sporită prin dreptul panourilor publicitare.
Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:
Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142
Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

WhatsApp Image 2020-02-05 at 22.26.01 (1) WhatsApp Image 2020-02-05 at 22.26.01

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular