Pentru moment, vizitele în Spitalul Județean Constanța se suspendă

Având în vedere că numărul cazurilor de gripă este în continuă creștere, vă informăm că începând de astăzi, 06.02.2020, se suspendă vizita aparținătorilor în toate secțiile Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Ap. Andrei” Constanța. Măsura a fost luată pentru protejarea pacienților și a personalului angajat.

In același timp reamintim pacienților și vizitatorilor că accesul în incinta Spitalului Județean se face doar pe la intrarea special amenajată pentru vizitatori, dinspre Bd. Tomis (ușa rotativă) iar accesul la Unitatea Primiri Urgențe și Ambulatoriul de specialitate este posibil din strada Nicolae Iorga.

În săptămâna 27.01.2020-03.02.2020 au fost efectuate 164 de teste rapide de gripă. Dintre acestea, 38 au fost pozitive.

In aceeași perioadă s-au înregistrat 170 cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, dintre care 87 la copii. 80 dintre pacientii diagnosticați cu IACRS au fost spitalizați (77 copii) .

Tot în săptămâna 27.01.2020-03.02.2020 au fost înregistrate 176 cazuri de pneumonie (115 copii). Au necesitat internare 75 de pacienți (64 copii)

Gripa debutează brusc, cu febră mare, frecvente dureri de mușchi și articulații, durere de cap și stare generală alterată. Spre deosebire de gripă, debutul virozelor respiratorii este lent, se remarcă rinoreea, tusea și răgușeala. Virusurile gripale se transmit de la om la om prin contact direct cu picăturile împrăștiate prin tuse sau strănut sau atunci când picăturile se depun pe mâini sau pe alte suprafețe. Virusul poate fi transferat astfel către alte persoane care își ating apoi zona nasului sau a gurii. Se recomandă respectarea măsurilor de igienă personală (spălarea pe mâini cu apă și săpun , folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos- alimentație bazată pe fructe și legume, odihnă și mișcare), evitarea automedicației și prezentarea la medic încă de la primele semne de boală, pentru diagnostic și tratament imediat. Dintre complicațiile gripei amintim pneumonia, infecții respiratorii acute severe, deshidratare și agravarea bolilor cronice (ex. Insuficiența cardiacă congestivă, astmul sau diabetul ) până la deces. In sezonul gripal, majoritatea deceselor se înregistrează la persoanele în vârstă și/sau la persoanele cu boli cronice și nevaccinate.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular