Rușii au sunat adunarea în Universitatea securistului Papari. Făgădău a reacționat prompt: ”Încetați!”

Ambasadorul Rusiei în România a efectuat o vizită la Constanța și a ales să țină un discurs, la Universitatea Andrei Șaguna, proprietate a ”doctorului” Aurel Papari, confirmat ca om al vechii securități printr-o decizie definitivă și irevocabilă a instanței.

Ambasadorul Valeri Kuzmin n-a avut noroc. În fața universității a fost așteptat de un grup de protestatari, nemulțumiți de anexarea Peninsulei Crimeea la Federația Rusă.

Ajuns în sală, ambasadorul și-a făcut jocul pregătit, rostind un discurs din care mama Rusia ieșea zâna cea bună.

N-a putut însă să-și ducă până la capăt discursul manipulator, pentru că din sală mai multe voci l-au apostrofat strigând că anexarea Crimeei este un abuz.

Pe fondul acestei situații, primarul Constanței, Decebal Făgădău, a reacționat prompt.

”Am constatat cu îngrijorare că în ultimele trei luni s-au intensificat acțiunile neprincipiale ale unor diplomați străini prezenți la Constanța, acțiuni ce pot afecta climatul de conviețuire interetnică și interconfesională în Dobrogea. Înțeleg interesul crescut al unor puteri regionale față de Dobrogea, mai ales în condițiile în care baza militară “Mihail Kogălniceanu” va deveni cea mai mare bază militară SUA din Europa, cu toate garanțiile de securitate și avantajele ce decurg pentru țara noastră. Dar, în numele locuitorilor municipiului Constanța, îndemn diplomații străini și liderii comunităților etnice locale la echilibru, la respectarea legislației naționale și a Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice. Dobrogea a fost și trebuie să rămână un model de conviețuire interetnică”, a declarat Decebal Făgădău.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular