Pentru Vergil Chițac voturile înseamnă mai mult decât viața și sănătatea semenilor?

Știrea care face valuri în ultimele zile este cea prin care ni se comunică, sub diferite forme și nuanțe, că senatorul Vergil Chițac, candidatul desemnat al PNL la Primăria Constanța, este infectat cu temutul COVID-19. Nimic senzațional, sunt și alte persoane infectate și, cu siguranță, vor mai fi și altele.

Dar domnul Chițac, infectat fiind cu coronavirus, deși prezenta simptome alarmante, a dus boala pe picioare, preferând să nu ia în considerare avertismentele primite din timp, dorind cu tot dinadinsul să fie prezent la absolut toate momentele politice și sociale din care putea câștiga capital electoral. Rezultatul “foamei de voturi” a domnului Chițac a fost impunerea măsurilor de autoizolare a tuturor membrilor Guvernului, a conducerii centrale a PNL, infectarea membrilor propriei familii și expunerea la riscul infectării a prietenilor și a unei bune părți a electoratului pe care voia să-l cucerească prin orice metode.

Pe rețelele de socializare se duce o campanie crâncenă de disculpabilizare a senatorului Chițac, folosind ca principale arme minciuna, dezinformarea sau prezentarea trunchiată a adevărului. Dar dovezile furnizate chiar de către Vergil Chitac și de echipa dumnealui arată cu totul altceva:

Spre exemplu vineri, 6 martie a.c., Adunarea Parlamentară a NATO a trimis o comunicare către toti participanții la adunarea din 17-19 februarie a.c., prin care aceștia erau informați că unul dintre membri delegatiei franceze, dl. Reitzer, a fost depistat pozitiv la testul pentru coronavirus.

mail

Amiralul Chitac a susținut însă că a primit această comunicare luni, 9 martie a.c., în jurul orei 14:30.

Surprinzător însă, în fotografia atașată postării, apare un email trimis tot luni, 9 martie, la ora 14:22, prin care domnului Chițac i se RĂSPUNDE cu detalii privind situația dlui Reitzer. Ne întrebăm cum este posibil să primești un răspuns la o întrebare sau nelamurire pe care nu ai avut-o incă?!

mail2

Concluzia pe care oricine o poate trage este aceea că amiralul Chițac a mințit atunci când a spus că nu cunoștea faptul că exista posibilitatea să fie infectat.

Ca să cunoașteți exact care sunt prioritățile domnului Chițac, este de ajuns să accesați pagina dumnealui de Facebook, în care o să găsiți postări din 9 martie, ÎNAINTE de ora 14:30, prin care își exprimă satisfacția că a fost nominalizat ca și candidat al PNL la Primăria Constanța, în cadrul ședinței Biroului Politic Național al PNL, desfășurată la București, la care domnul Chițac a participat activ. Întrebarea noastră este cum este posibil ca un om care este extrem de prezent în mediul online, prin postări frecvente, răspunsuri aproape instantanee la comentarii, ștergere sau cenzurarea comentariilor nefavorabile, posesor al unor dispozitive cu acces la Internet, să nu citească emailuri foarte importante care vin de la Adunarea Parlamentară NATO sau de la secretariatul Senatului României? Bineînțeles, asta dacă respectivele emailuri nu erau deja citite și însușite. Asta nu face decât să confirme minciuna și ipocrizia amiralului Chițac.

Faptul că a participat la ședința Biroului Politic Național al PNL și apoi la ședința în plen a Senatului denotă cel puțin inconștiență. Mai grav, în ziua de 8 martie a.c., domnul Chițac a participat la o întâlnire cu peste 400 de participanți, organizată de Uniunea Culturală a Tătarilor din România, cu ocazia Zilei Femeii. Ca urmare, toți participanții la acea întâlnire se află în autoizolare și nu se poate estima câți dintre ei au fost infectați.

sursa Facebook, pagina personala Fildis Resit, presedintele UCTR
sursa Facebook, pagina personala Fildis Resit, presedintele UCTR

Tot pe pagina personală de Facebook a amiralului Chițac există o postare prin care acesta se declară revoltat de “isteria creată pe plan social”, privind infectarea dumnealui cu COVID-19. Dar precizează că nu se simte bine, “suferind de o răceală” și că a cerut o testare pentru COVID-19. În “replică”, Asociația Constanța Altfel, “vocea” domnului Chițac în interacțiunea cu cetățenii Constanței, ne povestește despre linșajul unui candidat la fotoliul de primar, precizând, printre altele, că “veți fi refuzați” în cazul în care solicitați un asemenea test.

pjimage (4)

Din nou apare întrebarea, cine minte, domnul Chițac când afirmă că a cerut testarea sau “vocea” domnului Chițac, care afirmă că nu poți cere un test?

 

Sau a fost favorizat amiralul de către autoritățile constănțene?

Nimic surprinzător de altfel, minciuna si domnul Chițac sunt prieteni vechi. Cea mai bună dovadă este chiar prezentarea pe care domnul senator și-o face pe site-ul personal, www.vergilchitac.ro/despre-mine: “…Am cerut domnului președinte Klaus Iohannis trecerea mea în rezervă din poziția de amiral…”.

Sau domnul Chițac nu cunoaste ierarhia militara a Marinei Militare Romane, sau suferă de mania grandorii, și, așa cum bănuim, minte cu nonșalanță!

ScoZy0bo

Dacă observați epoleții din fotografie și comparați cu însemnele gradelor din Marina Militară Română, veți constata că domnul Chițac este contraamiral de flotilă. Până la gradul de amiral îi mai lipsesc trei stele pe fiecare epolet!

Așa cum bine preciza fostul președinte Traian Băsescu, domnul “amiral” Chițac nu a condus niciodată o navă și gestul dumnealui de a defila printre membrii Guvernului sau prin sălile Senatului denotă iresponsabilitate.

De altfel gradul militar de care uzitează în mod frecvent domnul Chițac nu reprezintă mare lucru, având în vedere că formația acestuia este de inginer, nu de militar de carieră.

Ca urmare a celor prezentate, privind minciunile, inconștiența, iresponsabilitatea și/sau reaua voință a domnului Chițac, solicităm în mod public demisia de onoare din Senatul României și din orice altă funcție publică.

Surse apropiate redacției Constanta.ro ne-au declarat că autoritățile locale întârzie verificarea tuturor celor care au intrat în contact direct cu amiralul, pentru a nu-I periclita iremediabil acestuia cariera politică. Astfel, cele 400 de femei care s-au aflat la masa cu amiralul de opt martie, nu au fost verificate până la acest moment în timp ce prietenii amiralului tremură așteptând să afle dacă au fost infectați cu CoVid19.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular