Experții chinezi lucrează deja în Italia pentru a stopa focarul de Coronavirus

O echipă formată din 9 experți chinezi a aterizat joi noapte pe aeroportul Fiumicino din Roma. Zborul organizat de Crucea Roșie Chineză a adus italienilor și 31 de tone de echipamente medicale absolut necesare în lupta cu pandemia de Coronavirus.

Pe aeroport au fost întâmpinați de Francesco Rocca, președintele Federației Internaționale a Crucii Roșii.

“China are un model particular pentru prevenirea și controlul epidemiologic, precum și o listă cu planuri de tratament, pe care am reușit s-o traducem în diferite limbi. Sperăm că asta o să ajute Italia.” a declarat imediat după aterizare Sun Shuopeng, vice-președinte Societății “Crucea Roșie” China

Așa cum informează agenția de știri Reuters, transportul conținea măști și costume de protecție, precum și ventilatoare pulmonare.

Legat de problema stocurilor de echipamente, cei de la Vice relatau că încă de acum patru zile guvernul chinez promisese să trimită Italiei, în baza unui contract,  10.000 de ventilatoare pulmonare, 2 milioane de măști pentru față și 20.000 de costume de protecție.

Totodată, miliardarul chinez Jack Ma, co-fondatorul Alibaba, a anunțat că a donat 500.000 de măști autorităților italiene pentru ca acestea să poată combate pandemia de Covid-19.

China se implică internațional în lupta cu pandemia

În acest moment China acordă un sprijin similar Coreei de Sud și Japoniei, dar a detașat echipe de experți și-n Iran și Irak pentru a ajuta la stoparea pandemiei de Covid-19.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular