La Agigea banul public e trimis către buzunarele primarului chiar și în perioada de criză. Procurorii dorm.

Suntem într-o perioadă complicată, în care subiectul CoronaVirus ne domină existența și implicit activitatea jurnalistică. Zilele trecute am avut curiozitatea să verificăm dacă primăriile din județul Constanța stau bine la capitolul ”achiziții dezinfectanți”, așa că am studiat atent baza SICAP, pentru a vedea cum stau lucrurile.

Și uite așa, pentru a mia oară, ne-au picat iarăși ochii pe comuna Agigea, acolo unde, chiar și într-o perioadă sensibilă, în care comunitatea are nevoie de ajutor, primarul are grijă să umple conturile firmei fratelui său, cu miliarde de lei, în timp ce pentru achizițiile de dezinfectanți alocă sume de zeci de milioane.

La Agigea, furtul e evident. Doar procurorii nu vor să vadă ce face primarul. De ce, numai ei știu.

12.870 de lei a cheltuit Primăria Agigea pe măști și produse destinate dezinfecției.

134.970 de lei a plătit, la sfârșitul lunii februarie Primăria Agigea, pentru servicii de vidanjare.

Un nou contract pentru firma familiei Cîrjaliu în 2020
Un nou contract pentru firma familiei Cîrjaliu în 2020

În caz că nu știți povestea cu vidanjarea, v-o readucem la cunoștință. Primăria procedează în felul următor. Pentru toți locuitorii din comună care nu au canalizare ci doar fosă, se angajează să ”ajute” cetățeanul, trimițând la fața locului o firmă agreată, care primește doar jumătate din cost de la om, acoperindu-și diferența de la Primărie.

Ce nu știe omul de rând, bucuros că Primăria îl ajută cu jumătate din bani, este că firma care vidanjează, Asus Service SRL este firma fratelui primarului. Oficial, societatea comercială este condusă de o doamnă contabil. Neoficial, o simplă căutare după numerele de telefon, atribuite mai multor firme ce aparțin lui Bogdan Cîrjaliu, îți dezvăluie unde ajung de fapt banii oamenilor din Agigea.

Un simplu caz de sifonare a banilor publici, perpetuată an de an, chiar și în perioadă de criză profundă, cu sprijinul tacit al procurorilor care nu vor să ia măsuri.

Rămâne doar ca locuitorii comunei să ia măsuri la alegerile locale ce vor avea loc, cel mai probabil în septembrie.

Sursă foto deschidere: Ordinea.ro

Contracte oferite de Primaria Agigea firmei lui Bogdan Cirjaliu
Contracte oferite de Primaria Agigea firmei lui Bogdan Cirjaliu

 

Similar Articles

Comments

  1. Procurorii sunt ocupati cu infractiuni privind zadarnicirea combaterii bolilor, ori coruptia nu este o boala si nici n-am auzit sase moara din cauza ei! Daca sta bine si cu imunitatea, atunci chiar e ok!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular