Valentin Vrabie propune în Consiliul Local demiterea Luminiței Vlădescu, pentru că ”s-a răzvrătit împotriva lui”

Credeați că s-a terminat circul la Medgidia? Nici vorbă. Supărat pe faptul că viceprimarul Luminița Vlădescu și-a permis să relateze presei actele de agresiune exercitate asupra ei de primarul încă în funcție, Valentin Vrabie, acesta a pus la punct, în doar câteva ore, un proiect de hotărâre de Consiliu Local, prin care solicită demiterea viceprimarului Luminița Vlădescu și un al doilea proiect de hotărâre prin care este ales un alt consilier local în funcția rămasă vacantă.

Acestea sunt preocupările primarului Valentin Vrabie, în condițiile în care peste 90 de angajați ai departamentului Asistență Socială din Primăria Medgidia sunt obligați să-și desfășoare activitatea având la dispoziție o singură mască pe care au primit-o din partea instituției în urmă cu mai bine de o lună, în condițiile în care reprezentanții acestui birou au misiunea periculoasă de a se deplasa zilnic în zonele cele mai periculoase din municipiu. Dar nu, primarului îi arde de răzbunări, pentru că, așa cum scrie și în motivarea solicitării, viceprimarul Luminița Vlădescu a îndrăznit să se ”răzvrătească” împotriva stăpânului suprem. Nu râdeți, exact asta spune primarul în solicitarea pe care o aduce în fața Consiliului Local.

pjimage (1)

În 20 de ani de experiență în presa locală, urmărind activitatea administrației locale, NU am văzut niciodată un proiect de hotărâre de Consiliu Local care să fie motivat în așa fel. Textul este plin de minciuni și de rațiuni greu de înțeles.

Spre exemplu, dincolo de faptul că viceprimarul răzvrătit e acuzat că nu și-a ascultat orbește șeful, Valentin Vrabie spune Consiliului Local că Luminița Vlădescu, prin declarațiile ei, a ”afectat grav imaginea municipiului Medgidia și a instituțiilor publice de interes local, a pus într-o lumină proastă atât administrația publică locală a municipiului Medgidia, cât și instituția viceprimarului”.

Păi, domnule primar Valentin Vrabie, ținând cont de sutele de momente în care ați înjurat cetățenii municipiului Medgidia, în mediul online, în trafic sau chiar la telefon, ar însemna că în ședința de miercuri ar trebui, în baza propriei explicații, să vă prezentați demisia de onoare. Mă rog, fără onoare că n-aveți.

Alte motive prezentate în hotărârea pe care o menționăm, dau accente hilare documentului. Spre exemplu, Valentin Vrabie spune că ”Luminița Vlădescu a INSISTAT să fie parte din anumite Consilii de Administrație” precum și că Luminița Vlădescu ”a insistat și a adoptat în Consiliul Local” proiecte de hotărâre care n-au fost benefice municipiului.

Înțelegeți? Practic Valentin Vrabie ne spune că viceprimarul Luminița Vlădescu a bătut cu pumnul în masă și toată lumea s-a speriat și a făcut ce a vrut ea. Un fel de bau bau al Primăriei Medgidia, așa este descrisă Luminița Vlădescu.

Ținând cont de acest pasaj, ne vedem nevoiți să vă prezentăm o secvență dintr-o ședință recentă de Consiliu Local, pentru a exemplifica situația, la nivelul acestei instituții.

Administrația Vrabie = 0 fonduri pentru situațiile de urgență

La începutul anului, atunci când aministrația Vrabie a prezentat modul în care a creionat bugetul local al municipiului Medgidia, viceprimarul Luminița Vlădescu semnala faptul că la capitolul ”situații de urgență” nu fusese alocat nici măcar un leu. Colegii consilieri au zâmbit, iar doamna secretar al muncipiului a explicat că nu e cazul de bani pentru urgențe.

O lună mai târziu, pandemia CoronaVirus lovea cu putere un municipiu în administrația căruia o singură persoană ceruse cu insistență fonduri pentru asemenea situații dar fusese refuzată.

Ce spunea prefectul George Niculescu despre revenirea în funcție a viceprimarului Medgidiei

Întrebat cum explică decizia instanței de repunere în funcție a Luminiței Vlădescu, prefectul George Niculescu a răspuns în felul următor: ”instanța de judecată a admis suspendarea ordinului prefectului pentru că a apreciat că atribuțiile exercitate de către viceprimarul Luminița Vlădescu SUNT ESENȚIALE (!!!!!!!!!!) în această perioadă pentru implementarea obligațiilor autorităților locale, determinate de starea de urgență instituită prin decretele președintelui României.”

Așa că, dacă ținem cont de spusele prefectului, în plină criză pandemică, primarul din Medgidia nesocotește decizia instanței și trece la răzbunare, deși în această perioadă, ar trebui să aibă cu totul alte priorități. Și toate acestea cu girul organizației PNL Constanța care tace.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular