De Ziua Copilului, acțiunile caritabile ale platformei ”Împreună, Constanța va răsări” continuă și la centrul de copii bolnavi de HIV – Casa Speranța

Constanța, 1 iunie 2019 Astăzi, de Ziua Copilului, unul dintre inițiatorii platformei Împreună, Constanța va răsări, Ionuț Rusu, împreună cu președintele asociației ”Sofya Tomitana”, Adriana Câmpeanu, au fost alături de cei mici din Centrul de copii ”Casa Speranța” Constanța. In acțiunea de astăzi au fost implicați consilierii locali Adriana Arghirescu si Florin Gavrilă. De Ziua Copilului, micuții de la „Casa Speranța” au primit cadouri și au petrecut timp alături de musafirii ce au dorit să le ofere un 1 iunie cu bucurii și surprize.

”Platforma Împreună, Constanța va răsări a fost dezvoltată cu scopul de a oferi suport comunitar. Sprijinirea persoanelor vulnerabile a fost de la bun început unul dintre obiectivele noastre. Astfel, acțiunea de astăzi vine să completeze eforturile noastre din ultimele două luni. Încă de la debutul epidemiei care ne-a perturbat viețile, am fost alături de constănțeni, fie că vorbim de medicii de familie, fie că vorbim de personalul medical din spitale, sau de persoanele vulnerabile. Am privit implicarea în comunitate ca pe o datorie. Mulțumesc celor care au venit în sprijinul nostru, căci astfel, am transformat donațiile în bucurii. Am pregătit pachete cu dulciuri și cu produse de igienă pentru persoanele aflate în grija fundației Casa Speranța. Ziua Copilului a devenit un prilej prin care, la fel ca și alte zile cu o însemnătate aparte, putem să fim lângă cei care au nevoie de alinare, de sprijin, de o mână de ajutor.

WhatsApp Image 2020-06-01 at 15.17.05 pjimage (6)

Mi-ar plăcea să avem alături cât mai mulți constănțeni pentru că solidaritatea este panaceu pentru toate problemele societății. Atunci când ne bazăm pe aproapele nostru, nimeni nu rămâne singur.”, a declarat Ionuț Rusu, unul dintre inițiatorii platformei Împreună, Constanța va răsări.

Casa Speranța a fost prima fundație din România care a oferit o alternativă la îngrijirea instituționalizată a copiilor infestați cu HIV.

”Ziua Copilului este și despre cei care zâmbesc și despre cei care plâng, este și despre cei care sunt sănătoși, dar și despre cei care suferă. Ce au reușit să facă de-a lungul anilor persoanele implicate în acest proiect este un exemplu pentru noi toți și acesta este unul din motivele pentru care am ales să oferim un mic sprijin persoanelor aflate în îngrijirea acestui centru minunat. În România de mâine, fiecare copil va trebui să aibă șansa la o dezvoltare normală și speranța că talentul și creativitatea sa vor fi apreciate și răsplătite. Acțiunile noastre comune vor veni și în alte proiecte de susținere comunitară, pentru că o societate este mai puternică și mai frumoasă și mai primitoare când fiecare membru este apreciat”, a declarat Adriana Câmpeanu, președinte al asociației ”Sofya Tomitana” și susținător al platformei ”Împreună, Constanța va răsări”.

Demersul de astăzi a fost posibil si cu sprijinul lui Bogdan Huțucă, unul dintre fondatorii platformei de suport comunitar Împreună, Constanța va răsări

Acțiunile caritabile ale platformei Împreună, Constanța va răsări pot fi susținute prin donații, direct de pe pagina noastră: www.impreunaconstanta.ro. Viitorul unei comunități responsabile este clădit și susținut de oameni implicați.

Implică-te, susține, donează!

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular