Partidele de dreapta s-au unit în Consiliul Județean. Bercaru, prietena lui Horia Țuțuianu, trimisă la plimbare

Alianța care se cere în zona partidelor de dreapta, s-a format și funcționează din plin, cel puțin la Consiliul Județean Constanța, acolo unde, în ședința de astăzi, mai multe proiecte propuse de Horia Țuțuianu au fost trântite, prin votul consilierilor PNL, PMP și ALDE (cu excepția lui Learciu, evident). De asemenea, ca o încununare a acestei alianțe, un proiect de hotărâre inițiat de secretarul general al PNL, Marian Crușoveanu, vizând demiterea Nicoletei Bercaru de la conducerea interimară a  Centrului Cultural Judetean Constanta „Teodor T. Burada”, propus pe ordinea suplimentară a ședinței, a trecut. 

Proiectele respinse de alianța PNL-PMP-ALDE au fost proiectul cu numărul 8, ce prevedea aprobarea rezultatului evaluarii anuale a managementului domnului Colesniuc Sorin Marcel, director/manager la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, proiect inițiat de președintele Horia Țuțuianu, proiectul cu numărul 10, care prevedea aprobarea Caietului de obiective elaborat in vederea organizarii concursului de proiecte de management pentru Centrul Cultural Judetean Constanta „Teodor T. Burada” și proiectul cu numărul 11 care prevedea aprobarea Comisiei pentru concursul de proiecte de management la Centrul Cultural Judetean Constanta „Teodor T. Burada”.

Așa cum spuneam, pe ordinea suplimentară de zi a fost înscris proiectul numărul 24, inițiat de Marian Crușoveanu, alături de alți nouă consilieri județeni, prin care s-a cerut eliberarea din funcție a doamnei Nicoleta Bercaru, impusă drept interimar al Centrului Cultural Județean Constanța “Teodor T. Burada”.

Pentru că proiectele propuse pe ordinea de zi erau în interesul președintelui Horia Țuțuianu, toate mai puțin acest proiect inițiat de liberali, acesta a încercat o micuță chițibușăreală procedurală, o românească de-a noastră, o fentă adusă regulilor, într-un efort disperat de a-și menține prietena pe scaunul pe care a pus-o, cerând consilierilor ca ordinea de zi suplimentară să fie validată proiect cu proiect, deși uzual se votează acceptul acesteia in corpore, nu diferențiat.

Vrăjeala nu a ținut, proiectele au fost admise și votate, așa că Nicoleta Bercaru e istorie. De altfel, trebuie să fim de acord cu liberalii, care au făcut o reparație rapidă a unei situații de toată jena. Nicoleta Bercaru la conducerea unei instituții de cultură? Serios?

Argumentele liberalilor privind încetarea acestui interimat sunt faptul că nu s-a prezentat spre aprobarea Consiliului Județean proiectul contractului de management pentru perioada interimatului la conducerea instituției de cultură, nu au fost prezentate documente din care să rezulte competența persoanei propuse, experiența, vechimea într-o instituție de cultură, la nivel de execuție și managerial precum și faptul că nu au fost stabilite  obiective, criterii de performanță și criterii de evaluare  pentru persoana numită în funcție.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular