Trofeele GOPO „Tânăra Speranță” și „Pentru întreaga carieră” câștigate de actori ai Teatrului de Stat Constanța

Catalina Mihai
Catalina Mihai

Cătălina Mihai, actriță a Teatrului de Stat Constanța, a câștigat ieri premiul GOPO la secțiunea „Tânără speranţă”, pentru rolul omonim din filmul HEIDI, în regia lui Cătălin Mitulescu, în care joacă alături de Gheorghe Visu, şi el nominalizat la secţiunea „Cel mai bun actor într-un rol principal”. Pentru interpretarea acestui rol, Cătălina Mihai a fost nominalizată și la premiul pentru „Cea mai bună actriță într-un rol principal”.

Cătălina Mihai s-a născut la Hârşova, în 1997, și a absolvit licența la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” (UNATC), fiind, în prezent, studentă în anul al doilea de master, la aceeași universitate. Este una dintre cele mai noi şi mai tinere actriţe ale Teatrului de Stat Constanţa și poate fi văzută pe scenă în cea mai recentă premieră, „Tartuffe”, dar și în următoarele, „Meciul de comedie” și „Doi tineri din Verona”.

virgil andriescu4Bucuria noastră a fost dublată de faptul că actorul Virgil Andriescu a primit trofeul GOPO pentru întreaga carieră. Virgil Andriescu şi-a petrecut aproape întreaga viaţă pe scena teatrului nostru, jucând între anii 1965 şi 2000, cu o întrerupere de câteva stagiuni, când a jucat la teatrul Giuleşti din București.

Secretarul literar al Teatrului de Stat Constanţa, regretata Georgeta Mărtoiu, scria despre Gil Andriescu în volumul Thalia Ex Ponto: „Frumos şi cu un aer de bărbăţie agresivă, dar şi foarte talentat şi ambiţios, aş zice că a fost şi a rămas până târziu un veritabil sex simbol, realizând, în variate şi originale chipuri, o galerie de juni primi şi amorezi, unul mai cuceritor decât altul”.

În cinema a debutat în 1968, în coproducția româno-maghiară, regizată de Károly Makk, „Frumoasele vacanțe” acumulând în palmares, de-a lungul carierei, peste 30 de roluri, din care șase principale, în filme artistice de lungmetraj, și alte peste 30 de roluri, din care șapte principale, în filme de televiziune. A colaborat cu regizori consacrați precum Andrei Blaier, Mircea Veroiu, Nicolae Mărgineanu, Sergiu Nicolaescu, Lucian Pintilie, Dan Piţa și Nae Caranfil.

Premiile GOPO sunt decernate anual şi recompensează cele mai importante realizări cinematografice naționale din cursul anului precedent.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular