Strutinsky, afaceristul din spatele lui Mazăre și Nicușor, va gândi ”combinații” din spatele gratiilor

Sorin Strutinsky, omul de afaceri care a servit drept creier și paravan pentru banii publici pe care Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu îi redirecționau către firme private, a fost condamnat astăzi, definitiv, la 10 ani și 8 luni de închisoare. Sentința este definitivă și trebuie executată.

Pe fond, Strutinsky primise o pedeapsă mai blândă, de doar 7 ani și 4 luni.

Sorin Strutinsky a fost trimis în judecată undeva în martie 2015, procurorii acuzându-l de trafic de influență, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și instigare la spălarea banilor, în formă continuată.

Procurorii au stabilit că în anul 2009, el a pretins de la un denunţător o sumă de bani reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunţător, în baza a trei contracte încheiate cu Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL).

În schimbul sumelor de bani pretinse, Sorin Strutinsky a promis că îi va determina pe funcţionarii DADL şi pe cei de la Ministerul Mediului să respecte obligaţiile contractuale asumate, referitoare la plata preţului către societatea comercială respectivă.

Ulterior, în baza pretinderii iniţiale, în perioada 2009 – 2012, Sorin Strutinsky a primit de la denunţător, suma totală de 1.286.958,17 lei, banii fiind viraţi din conturile bancare ale societăţii reprezentate de denunţător, în conturile bancare a cinci societăţi comerciale indicate de omul de afaceri.

De asemenea, între 2009-2012, Sorin Strutinsky i-a determinat pe reprezentanţii societăţii denunţătorului şi pe cei ai celor cinci firme să falsifice mai multe contracte, aceste înscrisuri fiind folosite pentru efectuarea plăţilor corespondente şi justificarea acestora în evidenţele contabile. Ulterior, el a determinat efectuarea unor operaţiuni comerciale cu caracter fictiv prin care a trasferat sume de bani din patrimoniul societăţii beneficiare a banilor publici în patrimoniul celor cinci societăţi.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular