Stelian Ion devine liderul incontestabil al “dreptei” constănțene. Tudorel Chesoi i s-a alăturat. Dacă vine și Palaz, nu mai e nevoie de PNL

Știm cu toții că de mai bine de 20 de ani, PSD a câștigat Constanța beneficiind de antijocul pe care l-au făcut liberalii în arena electorală dar și de lipsa unei forțe politice care să arbitreze partida. În 2020, pentru prima dată după mult timp, jocul s-a schimbat semnificativ.

Liderul informal al USR Constanța, Ion Stelian, până mai ieri personajul timid care părea că nu are anvergura necesară pentru a fi primarul orașului, s-a metamorfozat, a preluat jocul și s-a transformat în omul care trage dreapta politică din municipiu după el și o obligă să își respecte menirea, aceea de a scoate PSD-ul din joc.

O schimbare la care nu ne-am așteptat.

Practic, pentru că PNL-ul tergiversa unirea forțelor politice din dreapta eșichierului politic, Ion Stelian și USR au preluat acest rol, au chemat la negocieri pe toți cei implicați, și-au asumat rolul de unificatori și joacă o carte tare, care nu doar că pune PSD-ul pe butuci, dar are mari șanse să lase chiar și PNL în afara jocului.

Da, USR a demonstrat că se poate și fără PNL. Că soarele nu se învârte în jurul liberalilor. Și judecând după mesajele războinice pe care le-au dat ieri liberalii, aceștia par să nu fi priceput nimic din ce se întâmplă.

În vreme ce PNL e groggy, la Constanța, ieri, Stelian Ion a susținut o conferință comună alături de cel mai activ competitor electoral din ultima perioadă, Tudorel Chesoi, de la Alianța Național Țărănistă. Cu o experiență de peste 20 de ani în administrația publică și cu șanse mai mult decât certe de a prinde un loc în Consiliul Local chiar și candidând singur, Chesoi a acceptat varianta unei alianțe de dreapta, pentru a spulbera orice șansă pe care ar avea-o PSD să câștige din nou alegerile.

Dacă negocierile se vor continua pe criterii de componență și nu pe jocuri politice, țărănistul Tudorel Chesoi poate fi cea mai bună soluție pentru un post de viceprimar al viitoarei alianțe. Îl recomandă experiența și proiectele pe care le-a inițiat, atunci când colegii săi ridicau doar mâna.

Schimbarea din acest an vine și din felul în care atât Ion Stelian cât și Tudorel Chesoi au arătat că se află în fața presei pentru a da un semnal, pentru a arăta și celorlalți colegi de dreapta că dorință există și că încă nu au existat niciun fel de negocieri, principiul în sine fiind mult mai important. În plus, Ion Stelian a dat un ultimatum serios liberalilor, arătând cu cifre că dacă PMP se alătură acestei alianțe, alegerile pot fi câștigate și fără PNL, care s-a prezentat cu un candidat slab, aflat cu 11 procente sub scorul electoral al partidului și care s-ar clasa în final pe locul trei, după reprezentantul USR – ANȚ – PMP și reprezentantul PSD.

Situația e așadar cât se poate de simplă. Partidele de dreapta se unesc, iar absența PNL-ului din arenă arată antijocul pe care acest partid îl face, în lupta pentru municipiul Constanța, propunând un candidat slab, învins înainte chiar de a candida.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular