Virginia Uzun, impusă cu fasole și murături la Eforie. Felix Stroe, disperat să țină gruparea Mazăre în viață?

Ne apropiem cu pași repezi de perioada precampaniei electorale, așa că partidele se grăbesc să nominalizeze candidații pentru alegerile locale. În timp ce liberalii nu par să aibă mari dificultăți, primarii lor fiind în mare parte aflați actualmente în funcție, la social democrați situația e ușor mai complicată. Pe scurt, la PSD Constanța se fac și se desfac organizații și se impun candidați fără justificare, în baza simplei dorințe a liderului suprem Felix Stroe, care pare că are în vedere un singur criteriu, acela al supraviețurii grupării Mazăre. Acesta este scenariul după care s-a desfășurat povestea și la Eforie Nord, acolo unde Virginia Uzun a fost impusă cu forța, chiar în curtea casei ei, într-o atmosferă ”subțire”, demnă de un partid mic, foarte mic.

Lansare cu blue cheese pentru Stroe și fasole cu murături pentru muritorii de rând, la candidat acasă

Așadar, Virginia Uzun, fostul șef al SPIT Constanța, funcție pe care a primit-o cadou de la fostul primar Radu Mazăre, și pe care a pierdut-o în urma problemelor penale, a devenit oficial candidat al PSD Constanța pentru Primăria Eforie. O candidatură făcută cadou de Felix Stroe, Tit Brăiloiu și nea Nicu Moga, la rândul lor bravi soldați ai grupării Mazăre-Constantinescu. O candidatură impusă organizației din Eforie, fără să mai conteze faptul că doamna candidat e trimisă în judecată pentru infracțiuni de corupție. Ce atâta integritate?

Lansarea în sine a fost o glumă, o poveste ridicolă. Întâlnirea s-a petrecut în mare secret, în curtea pensiunii pe care părinții candidatului Virginia Uzun o dețin la Eforie Sud. Din acest punct de vedere, Virginia Uzun se înscrie perfect în linia candidaților PSD. Acuzații de corupție și avere ascunsă pe numele părinților. Se înscrie perfect în peisaj, nu-i așa?

În total, la eveniment au participat doar 31 de persoane. Mai puțin de jumătate au fost din Eforie. Prezidiul, format din Felix Stroe și Tit Tit Brăiloiu, a primit platouri cu mâncare aleasă, precum blue cheese și alte finețuri. Restul muritorilor de rând au primit porții de fasole cu murături. O frumoasă lecție de capitalism social democrat, nu-i așa?

Lecția a continuat cu decapitarea organizației PSD Eforie. Scurt și sec, râgâind probabil a fasole, băieții invitați la eveniment au votat, în unanimitate, demiterea conducerii organizației ”orășenești” și impunerea Virginiei Uzun la conducerea filialei. Nu au contat nici anii de muncă depuși de membri, nici rezultatele acceptabile aduse de acei tineri care s-au implicat pentru partid. Toți au fost trimiși la plimbare, printr-o manevră dictatorială, pentru ca astfel, candidatul care avea pedigree de Mazăre să fie impus în fruntea organizației și implicit, aruncat în lupta pentru Primăria Orașului Eforie.

Virginia Uzun, candidatul controversat care nu va face pragul?

E ciudat că Felix Stroe face asemenea greșeli, știut fiind faptul că are o experiență politică lungă și de invidiat. Virginia Uzun e nu doar un candidat cu multe probleme, care țin de controverse și procese penale, dar și un om complet neexperimentat politic. Că au numit-o drept candidat sperând ca bruma de notorietate o va ajuta, probabil că înțelegem, dar Virginia Uzun NU știe nimic despre politică, despre organizații de partid, despre administrație locală. Vorbim despre un candidat extrem de nepregătit, care nu cu foarte mult timp în urmă spunea într-o emisiune tv că la Eforie, cetățenii plătesc 12.000 de lei pe an impozitele locale. Ceea ce o situează ca nepregătită chiar și în zona în care s-ar presupune că a activat timp de 15 ani.

Actualul primar al orașului Eforie, Robert Șerban, stă bine electoral. Dacă oamenii nu vor fi leneși și vor ieși la vot să-i susțină proiectele aflate în desfășurare, primarul va câștiga confortabil un al doilea mandat. Confortabil însemnând ca va avea liniște și în Consiliul Local. În acest scenariu, gurile rele preconizează că pentru prima dată în istorie, PSD Eforie cu Virginia Uzun se va situa undeva în jurul pragului de 5%, un rezultat catastrofal.

Și, culmea, aceleași guri rele ne-au povestit că …exact asta vrea Felix Stroe, ca Virginia Uzun să piardă dezastruos, pentru a avea motiv să scape de Tit Brăiloiu și Nicolae Moga, cărora le va imputa această susținere și nu le va mai oferi un viitor loc de parlamentar la alegerile de la sfârșitul anului.

Încurcate sunt căile politicii, nu-i așa?

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular