Video. Confruntare Făgădău – Chițac. Primarul a amenințat cu plângeri penale. Amiralul, vizibil nepregătit, a dat-o în bâlbâială

De vreo două săptămâni, se poate vedea cu ochiul liber un scenariu bine gândit. Ziarul Evenimentul Zilei publică tot felul de articole menite să-l discrediteze pe Decebal Făgădău, articole care sunt transformate în știri, în secunda doi, de postul de televiziune B1 TV. Sigur, nimic anormal, mai ales în perioada de campanie. O colaborare, bine finanțată din petrol, menită să-i aducă avantaje candidatului liberal Vergil Chițac. 

Astăzi, scenariul s-a repetat. Evenimentul Zilei a publicat un articol în care ni se spune că orașul Constanța e plin de datorii, din vina lui Făgădău și că din cauza primarului se va ajunge la oprirea apei calde. Respectând scenariul deja patentat, B1 TV produce o emisiune pe acest subiect sensibil pentru Constanța: posibilitatea ca orașul să rămână fără apă caldă. În realitate, acest scenariu se poate întâmpla nu pentru că municipalitatea are vreo datorie către CET ci pentru că acest CET are datorii către furnizorul de gaz, ROMGAZ, care nu vrea să-i mai ofere combustibil pentru funcționare.

Primarul Decebal Făgădău este sunat să intre în direct și acceptă, fiind obligat de situație să arate că o eventuală lipsă a apei calde e doar un joc electoral și că nu se datorează vreunei datorii a municipalității. Nici n-apucă bine Făgădău să explice problema, că pe celălalt fir e invitat să ia parte la discuție ”un constănțean” care locuiește în Eforie.

Nu e foarte clar în ce calitate a fost invitat la discuție Vergil Chițac. Putem doar bănui, ținând cont de cele spuse mai sus.

Cert e că bifăm prima confruntare între cei doi candidați și am putea spune, indiferent de cât vom fi de înjurați, că în timp ce primarul și-a menținut poziția și a explicat că totul e un joc al PNL-ului, pe modelul ”Putin” și că nu va ezita să inițieze plângeri penale împotriva oricui își va permite să oprească apa caldă în oraș, Vergil Chițac s-a bâlbâit, a fost pe alocuri incoerent și a încercat doar niște provocări electorale, fiind foarte clar faptul că nu stăpânea subiectul pentru care a fost sunat.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular