Probleme în PNL Constanța? Vergil Chițac își acuză colegii liberali de fapte de corupție

Nu trece ziua fără ca amiralul Vergil Chițac, candidat al PNL pentru Primăria Constanța, să nu ne surprindă, în mod negativ, cu câte o declarație, ce poate fi catalogată cel puțin ciudată.

Ziua de azi n-a făcut excepție. Prin intermediul rețelei Facebook, candidatul Vergil Chițac își acuză colegii liberali că, împreună cu primarul Decebal Făgădău, au vândut bucăți de oraș în mod ilicit.

Or fi stricate din nou apele în PNL Constanța, între liberali și candidatul impus de Gabriel Comănescu? Am mai trecut prin asta, n-ar fi ceva nou.

Să urmărim ce spune candidatul Vergil Chițac, în textul postat astăzi.

Fapte, nu vorbe! Toată lumea știe că actualul primar nu face altceva decât să continue să vândă orașul bucată cu bucată, îndeplinind astfel misiunea predecesorului și, totodată, idolului său. Într-o singură ședință a Consiliului Local, cea din 30 iunie, ni s-a atras atenția că s-au vândut ilicit trei terenuri. În ciuda suprafețelor ce par neînsemnate la prima vedere, vă rog să fiți atenți ce implicații au:

– 22 mp în Mamaia, beneficiar fiind un domn Cușu care deține un chioșc chiar în buza plajei. Argumentația ar fi că cei 22 mp ar fi singura cale de acces la chioșc. Ciudat cum, brusc, după 30 de ani, a apărut o astfel de problemă. În realitate, domnul Cușu se pregătește să ridice chiar pe plajă un hotel cu 4 etaje, iar cei 22 mp îi sunt necesari pentru a avea un etaj în plus!

– 79 mp pe strada Pescarilor 35A, către domnul Pufleanu. Precum în primul caz, și aici ar putea fi amenajată o zonă verde, dar domnul Pufleanu, care deține un teren amplasat (se pare) chiar pe faleză, nu ar fi putut construi pe el pentru că nu avea acces la calea publică și deschidere suficientă.

– 100 mp pe strada Traian (Piața Ovidiu), pentru numitul Memis Onur Celik, fiu de fost consilier județean, care ar fi putut cumpăra doar în anumite condiții, pe care sigur nu le îndeplinește.

În două dintre cazuri, terenurile sunt vândute direct, deci nici măcar în cadrul unei licitații! Vânzarea trebuie să se realizeze – CEL MULT – în interesul public, al comunității, nu ca să-și facă hoteluri sau blocuri prietenii primarului. Noi luăm din nou atitudine în fața negocierilor dubioase ale Primăriei Constanța care jefuiesc orașul. Am inițiat demersurile de anulare. Aveți încredere!”
Ce nu ne spune domnul Vergil Chițac sunt două lucruri extrem de interesante.
1) Cele trei proiecte, prin care s-au propus vânzările de mai sus, au fost votate cu majoritatea voturilor consilierilor locali liberali. Unii dintre ei prezenți și pe lista propusă de Vergil Chițac. Cum e asta, domnule amiral, că ne dă cu minus. Adică ai dumneavoastră colegi au pus umărul la niște vânzări ilegale. Asta de ce nu ne-o spuneți?
pescarilor
2) Memiș Onur Celik, beneficiarul uneia dintre vânzări, este fiul consilierului județean liberal Memiș Baiazid. Adicătelea, primarul, consilierii PSD și consilierii PNL, unii dintre ei propuși pentru un nou mandat, au conspirat pentru a oferi un teren unui senior liberal, membru al organizației din partea căreia candidează domnul amiral?
celik
Păi, să spunem tot adevărul, dacă-l spunem, domnule candidat liberal, Vergil Chițac. Poate ne explicați și nouă, de ce, consilierii care au aprobat aceste vânzări sunt și astăzi pe listă, pentru încă un mandat, că noi, sincer, nu mai înțelegem.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular