Gigi Chiru vrea la Primăria Eforie pentru a ”combina” niște terenuri. O spune chiar programul său electoral

Ani de zile, Gigi Chiru s-a aflat la vârful politicii constănțene, fiind păpușa cu care mogulul Gabriel Comănescu își juca interesele în raport cu gruparea Mazăre. Candidat adus de la Eforie, impus la vârful dreptei din municipiu, învins de Mazăre la scor, trimis senator în Parlament, nu vă sună cumva similar cu ceea ce trăiește Vergil Chițac? Același scenariu, același păpușar, s-a schimbat doar păpușa.

Iar dacă Vergil Chițac dorește să-și vadă viitorul, trebuie să privească atent la ce a pățit Gigi Chiru, care, păcălit de propria legendă, atunci când a rămas fără păpușarul Comănescu, s-a aruncat în barca ALDE, unde nu a reușit să adune în lupta pentru Primăria Constanța nici măcar un 3 %.

Aceeași soartă pare să o aibă Gigi Chiru și în acest an, când a lăsat Constanța în urma lui și a decis să candideze pentru Primăria Eforie. Sondajele îl situează pe fostul senator undeva în coada clasamentului, la categoria ”și alții” cu un 1 %, în marja de eroare.

Dar, perseverent cum îl știm, Chiru încearcă, fără a-i păsa că se face din nou de râs. Din povestea candidaturii domniei sale am extras două părți, una amuzantă și una tristă.

Partea amuzantă: Gigi Chiru își dorește un mandat de 20 de ani la Primăria Eforie

Sloganul pe care l-a ales Chiru te face să înțelegi că bietul om e încă victimă a propriei legende personale. În mintea domniei sale crede cu tărie că e un politician de succes, adulat și adorat de mulți, un fel de vedetă care stârnește admirație pe oriunde calcă. Poate tocmai din acest motiv, atunci când e întrebat, pune eșecurile colosale din trecut pe seama unor ”trădări” sau a altor conspirații.

Revenind la slogan, acesta este în primul rând creația unui analfabet, pentru că ”împreună pentru Eforie următorii 20 de ani” e o construcție demnă de participanții la concerte de manele, ca să ne exprimăm elegant. În al doilea rând, sloganul îți arată că marele Gigi nu poate candida doar pentru un mandat, el e prea mare pentru un mandat atât de mic. Domniei sale îi trebuie vreo cinci mandate pentru a-și satisface orgoliul personal.

Cam asta e partea amuzantă a candidaturii rebotezatului Christian, dar, din păcate, există și o parte neplăcută a poveștii.

Chiru dorește să ”combine” un teren. O spune chiar și în programul electoral

program

Unul dintre motivele, de data aceasta reale, pentru care Gigi Chiru dorește să fie primarul orașului Eforie, ține de o afacere neterminată. Undeva la ieșire spre Tuzla, Gigi Chiru a reușit să convingă mai multe foste societăți comerciale de stat să-i dea drept de folosință pe niște clădiri. Nu are însă acest drept de folosință de la Primăria Eforie, la fel cum nu deține terenul de sub clădiri, ceea ce îi complică serios situația, pentru că fără teren, nu prea poate face nimic, iar Primăria nu pare deloc dispusă să-i cedeze terenul, cadou, așa cum și-ar dori.

Așa că, dacă nu a reușit să convingă Primăria să-i cedeze terenul la care visează de ani de zile, Gigi Chiru și-a spus că soluția cea mai rapidă e să ajungă chiar el primar și să rezolve problema cu pricina. Și, culmea, ne-a anunțat chiar prin programul electoral că pe terenul respectiv, odată ajuns primar, va ridica un mall.

Așa ceva, numai la noi poți vedea. Practic, prin programul electoral, Gigi Chiru ne spune voalat că va pune mâna pe acel teren și-l va fructifica rapid.Te iei cu mâine de cap, nu altceva.

Din fericire, Gigi e departe de a-și realiza visul. La finalul campaniei electorale nu vom vedea un dans al bucuriei pe digul de la Eforie, ci poate, cel mult, o manea de jale. Foarte de jale.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular