Viorel Bălan, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Nicolae Bălcescu: „Continuăm proiectele pentru canalizare, gaze naturale și asfaltare“

Nicolae Bălcescu este una dintre comunitățile care a cunoscut o dezvoltare constantă în ultimii 12 ani, în condițiile în care a existat o preocupare permanentă a administrației locale în acest sens. Ales prima dată primar al comunei Nicolae Bălcescu în anul 2008, Viorel Bălan a condus administrația locală timp de 9 ani, iar în anul 2017, printr-un ordin al Instituției Prefectului – Județul Constanța, a fost suspendat din funcție. „M-am hotărât să candidez pentru un nou mandat deoarece vreau să finalizez proiectele începute de mine și care nu au fost continuate de actuala administrație locală și promisiunile făcute cetățenilor. În urmă cu 12 ani, lucrurile începuseră să se mobilizeze pentru comunitate. Am construit cele două dispensare de care era neapărată nevoie, am ridicat biserica și am deschis biblioteca comunală. Am pregătit, de asemenea, multe proiecte care ar fi trebuit continuate, dar care au fost abandonate“, a declarat Viorel Bălan.

Multe dintre proiectele la care face referire candidatul PNL la funcția de primar al comunei Nicolae Bălcescu vizau, printre altele, modernizarea infrastructurii rutiere sau extinderea și modernizarea rețelelor de utilitate publică. Mai exact, înainte de anul de grație 2017, în satele Nicolae Bălcescu și Dorobanțu începuse implementarea proiectului prin care se amenaja rețeaua de canalizare, proiect care a fost abandonat. Actuala administrație a renunțat și la proiectul prin care se asfaltau străzi în cele două localități, se moderniza iluminatul public, se reabilita școala din Dorobanțu și căminul cultural din Nicolae Bălcescu. Pentru toate aceste proiecte au fost atrase fonduri europene sau guvernamentale. Degeaba, însă!

Viorel Bălan a explicat că una dintre problemele cu care se confruntă comunitatea din Nicolae Bălcescu și care ar fi trebuit să fie rezolvată deja este lipsa presiunii apei pentru consumatorii casnici. Tocmai de aceea, candidatul PNL propune forarea altor puțuri, pentru a satisface consumul de apă al cetățenilor. „Consumul de apă este crescut mai ales în timpul verii. Singurul lucru pe care trebuie să-l facem este să forăm alte puțuri și să alimentăm așa cum trebuie rețeaua de apă“, a precizat Bălan.

De asemenea, amenajarea de alei pietonale, trotuare și rigole pentru preluarea apelor pluviale în toată comuna se află pe agenda candidatului PNL la alegerile locale din Nicolae Bălcescu.

Rezolvarea problemelor privind infrastructura ar putea face mai atractivă localitatea și pentru eventualii investitori care s-ar arăta interesați să dezvolte o afacere pe raza administrativă a comunei, fapt care ar rezolva o altă problemă a comunității, respectiv lipsa locurilor de muncă.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular