Combinațiile lui Gigi Chiru, readuse în fața publicului de un fost consilier de la Eforie. ”Nu votați infractorii”

În urmă cu câteva zile, am relatat într-un articol faptul câ în programul de campanie, candidatul pentru Primăria Eforie, Gigi Chiru, promitea că va ridica un mall, în parteneriat public privat, între viitorul primar Chiru și un investitor, probabil Kaufland, care va construi peste câteva clădiri folosite în prezent ilegal tot de Chiru.

E una dintre combinațiile obișnuite ale acestui personaj, așa că astăzi, când fostul consilier local Constantin Avatavului a relatat una din ”combinațiile„ pe care le pusese la cale Chiru, atunci când era pe cai mari, nu ne mai surprinde. Iată ce spune fostul consilier:

”În seara zilei de 4 iulie 2011 am fost înștiințat de președintele organizației județene a PDL Constanța, Gigi Chiru, că la ședința Consiliului Local Eforie de a doua zi, consilierii PDL Eforie trebuie să voteze  în mod obligatoriu un proiect de hotărâre suplimentar pus pe ordinea de zi de către primar, prin care firma lui Chiru, Rom Tour Impex SRL ar fi primit suprafața de 18767 mp în Eforie Nord, vis-a-vis de hotelul Felix, pentru care Chiru se obliga să plătească o concesiune de 5000 de lei pe an. I-am spus din capul locului că este exclus așa ceva. În aceeași seară Gigi Chiru ne-a convocat a doua zi dimineață pe toți consilierii PDL Eforie la o întrunire înainte de ședință și ne-a spus că în calitatea lui de președinte de organizație ne dă ordin să votăm hotărârea, lucru pe care nu l-a acceptat niciun consilier deși am fost amenințați în fel și chip. De fapt, Gigi Chiru împreună cu primarul Brăiloiu au ”colaborat”  împotriva intereselor orașului. În cadrul ședinței s-a supus la vot hotărârea și bineînțeles că nu a trecut, niciun consilier PDL neținând cont de amenințările lui Chiru. Acesta a cerut reluarea votului, de două ori, lucru total ilegal, și cel care a cedat amenințărilor a fost Ciocănel Nicolae, pe vremea aceea subordonatului lui Chiru la ISC Constanța. Hotărârea a fost adoptată ilegal și ca atare a fost atacă la Prefectură, care a constatat ilegalitatea. Cele două hectare pe care Chiru voia să le ia cu japca sunt parte dintr-un proiect european al primarului Robert Șerban, care construiește acolo un parc.”, a povestit Avătavului.

Dincolo de discuțiile de culise și presiunile exercitate de Gigi Chiru, povestea combinației încercate de fostul primar și de fostul Gigi Chiru este cunoscută. Hotărârea de consiliu local a fost atacată în contencios de prefectul Claudiu Palaz și într-un final a fost anulată de instanță.

pjimage (28) palaz chiru

Concluzionăm dându-i dreptate lui Constantin Avătavului, care atrage atenția ca la vot să nu puneți ștampila pe orice infractor. Mai ales că știm, Gigi Chiru vine în fața oamenilor cu o ”pată” rușinoasă despre care nu șoptește nimic, acea condamnare penală la închisoare cu suspendare pentru mită electorală.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular