Decebal Făgădău a suplimentat bugetul școlilor cu un milion de euro. Liberalii lui Chițac au votat împotrivă

Candidatul lui Gabriel Comănescu la funcţia de primar al muncipiului Constanţa, Vergil Chiţac, şi echipa de consilieri ai PNL, şi-au început campania electorală sub semnul disperării împletite cu prostia. Ne referim aici, desigur, la transformarea marionetei lui Adrian Năstase şi Dan Voiculescu, mini-comisarul Horia Constantinescu, în iepurele lui Comănescu, dar şi la încă un gest, foarte proaspăt, petrecut în şedinţa Consiliului Local din 31 august, ultima şedinţă a verii şi penultima din acest mandat al aleşilor locali.

Ce s-a întâmplat?

Pe scurt, la primul proiect aflat pe ordinea de zi, prin care se supunea la vot rectificarea bugetului pe anul în curs, primarul Decebal Făgădău a formulat un amendament de suplimentare a cheltuielilor cu bunurile şi serviciile aferente Capitolului 65 “Învăţământ” cu suma de 5.000.000 lei. Mai simplu, Făgădău a propus consilierilor locali să aprobe alocarea unui million de euro pentru ca instituţiile de învăţământ să poată începe anul şcolar în condiţii de siguranţă cât mai mare, în contextul pandemiei de Sars-Cov2.

Ştim cu toţii că Guvernul Orban nu a alocat niciun leu administraţiei locale pentru achiziţionarea de dezinfectanţi şi nicio mască gratuită pentru elevi; în acest context te gândeşti că un astfel de proiect, indiferent de culoarea politică a iniţiatorului, ar trebui să fie votat în unanimitate, întrucât sunt în joc siguranţa şi sănătatea copiilor noştri.

Dar nu, pentru liberali este mult mai important să voteze iraţional împotriva proiectelor iniţiate de Făgădău, decât să gândească mai departe de marota #josciumaroşie. Nu putem fi acuzaţi că suntem fanii lui Făgădău, dimpotrivă, de-a lungul timpul am scris de ne-am plictisit atât despre el, cât şi despre mandatul său, doar că, pentru noi, sănătatea copiilor este prioritară oricărui partid, oricărui tip de politică partizană.

Proiectul propus de Decebal Făgădău a trecut cu 17 voturi pentru şi 10 abţineri, abţinerile fiind toate în contul PNL. Oare cum va explica profesorul Vergil Chiţac colegilor săi de breaslă de ce liberalii dânsului au votat împotriva dotării corespunzătoare a şcolilor, dar şi părinţilor cum PNL a pus în pericol sănătatea copiilor constănţeni. Aşa cum îl ştim, Chiţac va minţi, din nou, doar că profesorii, părinţii şi constănţenii nu pot fi nici aburiţi, nici minţiţi la infinit, iar pe 27 septembrie vor avea ocazia de a le întoarce în mod corespunzător abţinerile de la siguranţa copiilor.

Ce spune Decebal Făgădău despre acest proiect

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular