PSD-iștii din Eforie au votat, timp de patru ani, împotriva oricărui proiect benefic pentru comunitate

Am văzut, în ultima perioadă, multă, foarte multă mizerie aruncată în online, despre administrația locală din Eforie și activitatea ei.

În mod normal, cifrele spun atât de clar că administrația din Eforie este un succes, încât ar trebui ca forțele politice din localitate să se concentreze pe propriile programe și să evite discuția despre actualul primar în funcție. Dar, politica nu e așa, iar la Eforie se pozează orice cărămidă deplasată de la locul ei, pentru a fi mai apoi transformată într-un dezastru.

Această campanie este doar o extensie a modului de a face politică dus de PSD timp de patru ani. Ani în care, în Consiliul Local, s-au opus aproape oricărui proiect inițiat de primarul Robert Șerban, chiar dacă în mod normal acest lucru a însemnat că PSD-iștii s-au opus unei vieți mai bune pentru locuitorii care i-au trimis în funcții. Pentru social democrați, în toți acești patru ani și chiar și în prezent, e mai important jocul politic decât omul, și parcă nu vor să lase nici măcar o zi să treacă fără să arate acest lucru.

Pentru a vedea însă într-o lumină mult mai bună modul dezastruos în care și-au făcut datoria consilierii PSD de la Eforie, am luat la mână proiectele benefice inițiate de primar și am analizat felul în care s-au poziționat social democrații. Am descoperit un mod de a face administrație complet haotic, cu aceleași proiecte votate la diferență scurtă de timp în mod diferit sau cu proiecte care au adus mulți bani în comunitate, respinse categoric de PSD, fără justificare.

pjimage (31)

Primul care ne-a sărit în ochi a fost HCL 238, din 25.10.2017, prin care urma să se înființeze o grădiniță la Eforie Nord, culmea prin programul PSD-ist PNDL. Exact social democrații au fost cei care s-au opus, în unanimitate. Din fericire, primarul a avut majoritatea necesară și fără ei, dar rămâne întrebarea, cine se opune unei grădinițe?

Apoi, HCL 204 din 20.10.2017, prin care se reabilita teatrul de vară din Eforie Sud. Din nou, consilierii PSD împotrivă. Ce atâta cultură la Eforie. Să se laude primarul cu ea? Mai bine nu.

Când a venit vorba de reconversia terenurilor din Eforie și transformarea lor în parcuri, constatăm cu PSD-iștii nici măcar nu s-au mai prezentat, lipsind in corpore. Primarul dorea parcuri, era prea mult, așa că au preferat să nu vină la ședință. Patru proiecte au fost inițiate în acest scop, două în 2016 la care PSD-iștii s-au abținut, două în 2017 la care au lipsit.

La fel s-au comportat social democrații și când s-au pus în discuție lucrările pentru faleza din Eforie Sud. Toți împotriva unui obiectiv atât de dorit de locuitori. La fel și pentru reabilitarea străzii Mării din Nord. Nu li s-a părut importantă.

Și putem continua așa la nesfârșit. Proiecte europene? Împotrivă de fiecare dată. Lucrări de prelungire a rețelei electrice? Împotrivă. Lucrări punere în siguranță promenada turistică Eforie Nord? Împotrivă.

Lucrări de înființare rețea de distribuție GAZE naturale în Eforie? Împotrivă. Vă mai amintiți? Am scris la acel moment pentru că așa ceva nu mai văzusem, să te opui gazelor atât de necesare populației.

Mai departe, HCL 153 din 2016, construcție blocuri locuințe sociale pe Soarelui, ÎMPOTRIVĂ. Mă rog, oficial sunt abțineri, dar aceste voturi se contorizează la împotrivă.

În 2018, social democrații s-au opus din nou atragerii de fonduri pentru reparații capitale străzi și trotuare, pentru ca în 2020 să repete isprava atunci când primarul a solicitat un vot pentru lucrări de desfacere și refacere carosabil înființare distribuție de gaze naturale.

Nici capitolul curățenie nu l-au ratat social democrații. În 2020 s-au opus unui proiect prin care se înființa un sistem integrat de colectare și valorificare deșeuri.

Cam așa s-ar traduce pe scurt activitatea PSD din Consiliul Local Eforie, timp de patru ani. Din fericire, în marea lor majoritate proiectele inițiate de primar au trecut, dar modul în care au știut să-și facă treaba social democrații, în opoziție față de interesele omului de rând, nu trebuie ignorat, și mai ales, trebuie penalizat la finalul lunii septembrie, atunci când locuitorii orașului Eforie se vor afla în cabina de vot.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular