Haosul, improvizația și delăsarea guvernului Orban lasă de izbeliște mii de copii!

Haosul, improvizația și delăsarea guvernului Orban lasă de izbeliște mii de copii care sunt în imposibilitate de a face carte, în condițiile în care n-au tablete, n-au internet și situația impune ca să învețe online.

Este criminal să compromiți viitorul a mii de copii din zonele roșii sau galbene, care nu pot lua startul odată cu ceilalți elevi, pentru că nu au acces la internet! Soluția PSD: dacă nu le puteți da tablete, lăsați-i să vină la școală și testați-i prioritar dacă apar cazuri pozitive, pentru a-i lăsa pe cei sănătoși să continue cursurile!

          Guvernul NU are dreptul să oblige un copil să facă învățământ online dacă nu i-a creat toate condițiile necesare pentru a putea participa la acest tip de învățământ! Respectiv: să le ia tablete tuturor celor care nu își permit una; să le asigure abonamentul la internet; să se asigure că școala are conexiune stabilă la internet.

Soluția corectă este să asiguri accesul fizic la școală tuturor copiilor care nu pot participa online și să le asiguri teste în mod prioritar dacă apar cazuri pozitive, astfel încât cei sănătoși să poată continua activitatea școlară, iar cei pozitivi să fie izolați și îngrijiți la domiciliu.

          Soluțiile PSD pentru școala normală sunt:

– Testarea gratuită și periodică a tuturor cadrelor didactice și a personalului auxiliar;

– Testarea gratuită și prioritară a elevilor cu simptome sau a elevilor din clasa/școala în care a fost depistat un caz pozitiv;

– Asigurarea gratuită de măști pentru toți personalul din învățământ și pentru toți copiii;

– Acordarea de stimulente personalului din educație pentru gradul ridicat de risc la contaminare Covid și asigurarea resurselor pentru protejarea lor și a familiilor;

– 2000 de lei/lună pentru cadre didactice, 1500 de lei/lună pentru personal auxiliar; legea a fost inițiată de PSD și este depusă la Camera Deputaților!

În acest scop, Stroe Felix, candidatul Partidului Social Democrat la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanțapropune suplimentarea cu 1 miliard de lei a bugetelor autorităților locale, respectiv a Consiliilor Județene. Acesti bani nu vor putea fi împărțiți pe culoare politică. Vor fi alocați în funcție de numărul de elevi ai fiecărui județ. Guvernul PNL a pus tot greul pe autoritățile locale. Le-a dat sarcini și obligații, fără să le dea încă și banii necesari. Președinții de CJ/primarii au cumpărat măști și echipamente pentru medici, aparate și kituri de testare, au plătit hrana pentru persoanele în carantină, au cumpărat dezinfectanți. Apoi guvernul Orban a aruncat în sarcina autorităților locale și obligația achiziției/funcționării infrastructurii pentru cursurile online, pentru digitalizarea predării, pentru conectarea la internet a școlilor, pentru separatoare, uscătoare electrice inclusiv la toaletele din curte și multe altele, dar nu a dat 1 leu pentru toate aceste lucruri.

În plus, Guvernul Orban recidivează. A atacat încă odată, la CCR, legea care permitea dublarea alocațiilor, deși judecătorii constituționali au explicat clar, de la precedenta tentativă, că majorarea alocațiilor este deplin constituțională și guvernul este obligat să respecte voința Parlamentului și să găsească banii necesari. În condițiile în care copiii nu au tablete, nu au manuale, părinții și profesorii nu au măști nici pentru ei, era cu atât mai importantă și utilă dublarea alocației – ar fi permis un mai bun acces la educație și o resursă-n plus pentru măștile

necesare școlarilor. Este inadmisibil să spui că nu ai bani pentru dublarea alocaţiilor copiilor sau pentru creşterea pensiilor, în condiţiile în care peste 15 miliarde de euro, împrumutați de Cîțu, nu au o destinaţie precisă, nu există nicio comunicare a Ministerului Finanţelor care să explice ce s-a întâmplat cu aceşti bani.

PSD se va ține de cuvânt și va folosi toate instrumentele parlamentare și politice,astfel încat legea care prevede dublarea alocațiilor să intre în vigoare!

Comandat de PSD filiala Constanta,

Executat de Dorian Punctro Press SRL

Cod Mandatar Financiar 21200019

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular