Încă o bucată din bulevardul Tomis se transformă în sens unic

Modificări importante în circulația rutieră pe bulevardul Tomis din Constanța! De la 1 octombrie, și tronsonul delimitat de strada Ion Rațiu și bulevardul Mamaia va deveni cu sens unic!

Circulația rutieră pe acest bulevard important al orașului se va desfășura astfel:

  • două benzi cu sens unic către zona centrală

  • două benzi dedicate circulației mijloacelor de transport în comun, taxiurilor și autospecialelor de intervenție, cu circulație în ambele sensuri, câte o bandă pentru fiecare sens

  • piste pentru biciclete.

Benzile pentru mijlocele de transport în comun vor fi delimitate și semnalizate corespunzător prin indicatoare de informare și marcaje rutiere și vor fi amplasate lângă trotuare. De asemenea, se vor amenja stații pentru autobuze pe ambele sensuri de deplasare.

Circulația pe bulevardul Tomis se desfășoară cu prioritate față de străzile laterale, cu excepția reglementărilor impuse de funcționarea semafoarelor de la intersecțiile cu bulevardul Mamaia, strada Nicolae Iorga și strada Ion Rațiu.

Resistematizarea rutieră este necesară atât pentru fluidizarea traficului cât și pentru îmbunătățirea mobilității urbane în municipiul Constanța.

2 (7) 3 (6)

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular