Candidatul PNL Daniel Dumitrescu va fi întâiul primar al Năvodariului care are ochi și pentru oamenii de dincolo de centrul orașului

„Le prezentăm oamenilor proiectele noastre. Ideea principală a candidaturii mele este că încep modernizarea de la periferie spre centru. Toți primarii de până acum au avut o obsesie pentru centrul orașului. Eu îi înțeleg electoral, inelul pe care merge autobuzul trebuie să fie foarte frumos pentru că-l văd toți locuitorii. Dar au uitat de periferie, de blocurile și tot ce este în spatele inelului. Oamenii aceea se simt abandonați, că banii se terminau totdeauna când să înceapă lucrările și la ei”.

Ce lipsește dincolo de inel?

„În diverse stadii, lipsesc toate. Sunt străzi care n-au nici asfalt și nici trotuare. Unele n-au apă, nici canalizare. Sunt cartiere întregi care n-au gaze în 2020. E clar că trebuie să începem de acolo. O altă problemă a acelor oameni este zona de impozitare. În Năvodari sunt doar două zone de impozitare, plus industriala. Părerea mea e că trebuie să facem minim trei sau patru zone. Atâta timp cât nu ai o utilitate-două, automat trebuie să plătești un impozit mai mic. Asta înseamnă să respecți cetățeanul! În această situație se află cel puțin o tremie din casele Năvodarului”.

E în PNL din 2003. A început ca membru în organizația de tineret. Pas cu pas a ajuns președintele acestei organizații, membru în Biroul Județean, vicepreședinte, membru în Biroul Local al seniorilor, iar din ianuarie e președintel organizației PNL Năvodari. A început de jos și a ajuns să reprezinte partidul în alegerile pentru primărie.

Familia cum îi privește candidatura?

„Familia mă susține. Toți prietenii și cunoscuții mă susțin, cunoscându-mă de o viață. Sunt în Năvodari de când m-am născut acum 43 de ani. Toți mă cunosc de mic și îmi știu caracterul, îmi știu familia, ce am făcut în toți acești 43 de ani…”.

Ce a făcut, ce meserie are?

„Sunt subinginer electromecanic, lucrez la Serviciul mecanizare al Companiei Naționale de Drumuri, de 12 ani”.

N-a fost tentat să plece din Năvodari?

„Tentații au fost multe ținând cont că am făcut facultatea în Brașov, soția mea este de acolo. Când am absolvit, am venit în Năvodari și ne-am căsătorit. Avem doi copii, o fetiță de 17 ani și una de 10 ani. Amândouă au făcut școala generală unde am făcut-o și eu, a fost ceva de suflet. Suntem fericiți în Năvodari!”.

Cum sunt școlile în Năvodari?

„Avem trei școli, dintre care două sunt ok, a treia funcționează într-un fost cămin de nefamiliști, o improvizație. Din păcate e tot acolo ca în urmă cu 33 de ani. Suntem mințiți și amenințați că vor construi o școală nouă. Nu au făcut-o. Acolo sunt profesori și copii foarte dedicați și merită neapărat o altă școală. Sută la sută este una dintre prioritățile mele în primul mandat”.

O altă prioritate a primului mandat?

„Introducerea gazelor în tot orașul. Nu e un moft. Rețeaua de termoficare nu va mai putea funcționa după iarna aceasta, sau maxim două ierni. Au fost 10.000 de apartamente racordate la termoficare. Acum un an, directorul de la Termica SA mi-a transmis că mai erau racordate 3.200. A mai spus că la 2000 și ceva de apartamente racordate nu mai poate funcționa din punct de vedere economic. Peste vară câteva sute de apartamente se debranșează, deci automat ajungem în scenariul în care nu mai poate funcționa. Singura soluție este să introducem gazele în toate locuințele din Năvodari”.

Locuri de muncă vara sunt în Năvodari. Dar cum rezolvă în celelalte anotimpuri?

„Mi-am propus să atrag investitori, prin condiții financiare foarte clare și la vedere, nu pe sub mână, nu prin aranjamente pe care numai unii le cunosc. Vreau să construim neapărat parcuri industriale unde investitorii să aibă toate facilitățile. Nu există niciun parc industrial în Năvodari, dacă vă puteți închipui. Asta în condițiile în care avem tot ce ne trebuie pentru a atrage investitorii. Avem port, avem autostrada, aeroportul… S-a văzut în vestul țării că aceasta este rețeta succesului”.

Mi se pare mie sau e o problemă cu respectarea normelor de urbanism în Năvodari?

„Nu există un PUG. Este expirat de vreo 20 de ani. Construcțiile se fac doar pe baza PUZ-urilor, care sunt legale, dar nu sunt uniforme. Iată o altă prioritate a mea după 27 septembrie, realizarea PUG”.

Ce va face în prima zi ca primar?

„O să fac o atentă analiză a organigramei. De acolo trebuie început. N-am de gând să dau pe nimeni afară. Scopul meu este să înțeleg foarte bine ce face fiecare și să-i pun să muncească. Al doilea pas, din acest punct de vedere, este introducerea registraturii electronice. Acum se lucrează cu condica aceea de mână, ca la CAP. Lucrez într-o instituție care are implementată o astfel de registratură și dacă nu-ți faci treaba la timp se vede, nu mai ai cum să mergi pe cumetrii”.

Sloganul de campanie e „Împreună reușim!”. Împreună cu cine?

„Împreună cu locuitorii orașului”.

Comandat de Partidul Național Liberal – filiala Constanța

Executat de Dorian Punctro Press SRL

Cod mandatar 21200012

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular