E haos la Mangalia. Edilul Cristi Radu a scos angajații Primăriei în stradă pentru a strânge semnături împotriva RAJA

Primarul Cristi Radu, șef peste administrația locală din Mangalia, totodată candidat pentru al treilea mandat în fruntea administrației locale, încearcă în această campanie electorală să câștige voturi cu o rețetă pe care au mai încercat-o și alți colegi de-ai săi dar au eșuat.

Este vorba de promisiunea făcută oamenilor din localitate că dacă va ieși încă o dată primar, va reduce tariful pentru apă, printr-un referendum local.

Și, ca să fie și mai convingător, astăzi, Cristi Radu a scos funcționarii publici în stradă, dându-le ordin ca până la finalul zilei să aducă 100 de semnături fiecare, în favoarea referendumului pe care dorește să-l inițieze împotriva RAJA.

Dincolo de manevra vădit electorală, că doar nu suntem guguștiuci, ordinul dat funcționarilor din primărie de a strânge semnături este unul cât se poate de ilegal. Ne aflăm de fapt în situația pentru care a fost condamnat Liviu Dragnea, pentru că în loc să-și vadă de programul lor, funcționarii sunt trimiși să se ocupe de treburi care nu intră în fișa lor de muncă.

Rețeta nu este una nouă. A mai încercat-o în campania alegerilor parlamentare din 2016, liberalul Robert Boroianu, care a promis că prețul apei în Constanța va fi ZERO. A ajuns deputat și, evident, nu a inițiat niciun fel de proiect de lege în acest sens.

Dar, probabil, cel mai cunoscut precedent legat de reducerea tarifelor practicate de RAJA îl reprezintă Valentin Vrabie, care a încercat același lucru pe care îl încearcă astăzi Cristi Radu, dar a pierdut toate bătăliile cu RAJA în fața instanței.

Tarifele practicate de RAJA sunt calculate pe baza avizului ANRSC și trebuie să acopere costurile de operare, precum și cele de amortizare a investițiilor, ținând cont de nivelul acceptat al ratei de suportabilitate, calculată în condițiile legii.

Tocmai de aceea, Cristi Radu ar trebui să ia în calcul și investițiile pe care RAJA le-a făcut în Mangalia. Și care nu sunt deloc ”mărunte”.

Investițiile realizate de RAJA S.A. în UAT Mangalia

POS MEDIU

Pe parcursul derulării Programului Operațional Sectorial de Mediu în municipiul Mangalia s-a pus accentul pe dezvoltarea unui sistem modern de tratare a apelor uzate menajere în vederea protejării Mării Negre și a zonei de coastă împotriva poluării. Prin urmare, în vederea conformării standardelor privind calitatea efluenților, au fost implementate 3 contracte de lucrări respectiv:

ü  CL2 – ”Stație de epurare – Introducerea treptei terțiare de epurare – Localitatea Mangalia”, în valoare de 9.513.783,13 lei.

ü  CL5 – ”Conductă de descărcare în Marea Neagră – Localitatea Mangalia”- în valoare de 21.599.684,02 lei.

ü   CL40 ”Reabilitare Rețea de canalizare localitatea Mangalia”, cu o valoare de 2.282.892,22 lei.

În municipiul Mangalia sunt prevăzute investiții în valoare totală estimată de 70.948.121,3 lei pentru îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii de alimentare cu apă potabilă și o mai bună colectare și tratare a apelor uzate. Populația care va beneficia de aceste investiții va fi de 34.276 locuitori. Lucrările vor fi realizate prin intermediul a două contracte: CL 16 – Rețele apă și canalizare Mangalia, cu o valoare estimata la 41.629.284,48 lei și CL 17- Rețele apă și canalizare Mangalia Nord și Stațiuni, în valoareestimată de 29.318.836,82 lei. Acestea sunt publicate pe SICAP, termenul de începere a execuției lucrărilor fiind preconizat în perioada martie-aprilie 2021.

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular