Cristina Dumitrache: „Când interesul politic este mai mare decat sănătatea și siguranța românilor, vreți alegeri parlamentare!?”

Deputatul PSD de Constanța Cristina Dumitrache opinează că organizarea scrutinului reprezintă un risc uriaș.

„Președintele Iohannis și PNL insistă însă ca alegerile să se desfășoare la termen pe 6 decembrie. În luna aprilie când erau 200-300 cazuri pe zi, președintele considera că alegerile nu se pot ține în siguranță și trebuie amânate. Iată că in noiembrie cu aproape 10000 de cazuri în fiecare zi același președinte ne spune că alegerile sunt obligatorii și sub nicio formă nu suportă amânare. Ce a produs aceasta schimbare radicală și atitudine intransigentă?

Poate faptul că PNL-ul prezintă simptome accentuate de erodare și pierdere în sondaje. Cu un executiv care nu a fost în stare să gestioneze dubla criză – sanitară și economică în care se află România. Cu un ministru al Sănătății incapabil să managerieze efectele pandemiei și să își asume colapsarea sistemului sanitar. Cu un ministru al Finanțelor care a atins recordul absolut în România în materie de împrumuturi. Sau poate cu un ministru al Educației lipsit de viziune și soluții pentru cel mai dificil an școlar din ultimele decenii.

Când interesul politic este mai mare decat sănătatea și siguranța românilor vrei alegeri parlamentare!? Când ți-e teamă că vei fi taxat prin voturile oamenilor pentru toate gafele, deficiențele și haosul general vrei alegeri parlamentare! Când știi că o eventuală amânare până în martie va scoate și mai mult la lumină incompetența și proasta gestionare a guvernării PNL vrei alegeri parlamentare!

Întreaga țară este paralizată. În fiecare zi constatăm că secțiile de ATI devin sufocate iar spitalele iși depășesc capacitatea. Școlile s-au închis iar sistemul educațional este puternic afectat. Rând pe rând se închid și se blochează sectoare de activitate, periclitând puternic economia țarii. Drepturi fundamentale ne sunt limitate. Consideră oare domnul Președinte oportun acest moment pentru organizarea unui scrutin electoral? Realizează oare ce mobilizare presupune precampania, campania și desfășurarea alegerilor?

Cu cinism și iresponsabilitate, ne-a comunicat că „ar fi catastrofal pentru România să nu avem Parlament funcțional”. Catastrofale sunt cifrele în creștere a bolnavilor de la terapie intensivă! Catastrofal este gândul că “Președintele tuturor românilor” pune în plan secundar sănătatea acestora, scopul lui fiind altul decât siguranța și bunăstarea românilor.

În ceea ce privește preocuparea domnului Iohannis că Parlamentul nu ar mai putea legifera după data de 19 decembrie în domeniul legilor organice, îl invit să studieze prevederile constituționale care îi oferă toate pârghiile necesare care permit Parlamentului să iși îndeplineasca funcția.

Criza fără precedent în care se află țara noastră cere un președinte și miniștri responsabili care trebuie să dea uitării toate planurile electorale meschine și perfide și să pună cu prioritate interesul și siguranța cetățenilor.” a declarat deputatul Cristina Dumitrache.

Comandat de Partidul Social Democrat – Filiala Constanța

Executat de Dorian Punctro Press SRL

Mandatar Financiar – cod AEP 11200020

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular