Tinerețea și diversitatea proiectelor, cele două motive pentru care trebuie să votezi candidații PNL Constanța

Suntem la începutul campaniei electorale. În prima săptămână din decembrie vom decide, prin vot, pe cine trimitem în Parlamentul României. E suficient să faci o analiză scurtă a ultimilor patru ani, din punct de vedere al activității parlamentare, ca să înțelegi cât de important e acest vot și de ce trebuie să alegi o schimbare categorică.
Am trăit patru ani cu o majoritate parlamentară extrem de toxică, formată din senatori și deputați care au înțeles greșit votul acordat și au optat pentru a folosi acest vot în direcția greșită, în sprijinul unor colegi infractori sau în favoarea unor încercări stupide de a schimba legea în favoarea corupției.
Din acest motiv, în decembrie, e timpul să votezi pentru o echipă tânără, formată din oameni noi, care se prezintă în fața dumneavoastră cu proiecte reale, nu cu promisiuni ce nu pot fi duse la îndeplinire.
Ne referim la echipa PNL Constanța.
Faceți o comparație. Veți vedea că între propunerile pe care vi le fac celelalte partide, marcate de aceiași și aceiași dinozauri care domină viața politică din Constanța de 30 de ani, echipa PNL atrage prin fețele noi prezente pe listă, prin tinerețea candidaților propuși și prin diversitatea proiectelor pe care candidații le propun.
Dar mai ales, candidații propuși de PNL Constanța sunt oameni pe care i-ai văzut cu ochii tăi performând în ultimii patru ani.
”Este momentul ca partidele de dreapta să nu își mai dezamăgească electoratul făcând compromisuri cu puterea ci să facă împreună cu PNL o opoziție serioasă, cu șanse reale de a câștiga viitoarele alegeri. Este momentul să trecem de la candidați închiriați sau de avarie, la soluții proprii, de la discursul neputinței la discursul speranței cu soluții pe termen lung”, spune George Niculescu, acum candidat pentru Senatul României, din partea PNL. Și are dreptate.
George Niculescu are doar 39 de ani, și deși e tânăr, l-ai văzut reprezentând Guvernul liberal, în Constanța, din postura de prefect, postură în care a avut o activitate ireproșabilă.
Fostul prefect, acum candidat al PNL Constanța, este unul specialist cunoscut și apreciat, la nivel național, în domeniul energiei și spune că dorește ca în Parlament să-și folosească toată expertiza pentru a dezvolta proiecte în acest domeniu.
Acesta subliniază că domeniul energiei este foarte prezent în județul Constanța, unde se află singura centrală nucleară din România, care produce 1.400 megawați din cele două reactoare, în momentul de față, adică 23% – 24% din necesarul energetic al României. Recent, Ministerul Economiei a semnat, cu Statele Unite ale Americii, un memorandum pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și pentru retehnologizarea reactorului 1, o investiție estimată la 8 miliarde de dolari. Avem, de asemenea, cel mai mare parc eolian din sud-estul Europei, dar și alte nenumărate capacități de energie din surse regenerabile mai mici. Nu trebuie nicidecum uitate gazele din Marea Neagră și proiectele offshore, dar nici faptul că Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră își are sediul în Constanța.

„Vorbim despre investiții istorice în județul Constanța, în domeniul producerii energiei. Evident, va trebui să creștem capacitatea de transport a energiei. Tot sistemul energetic din sistemul Constanța va avea nevoie de investiții pentru că, pe de o parte, vom produce foarte multă energie electrică, iar partea mai industrializată a economiei se află în vest, și, în aceste condiții, capacitatea de transport trebuie întărită. Nu este suficient să producem mai multă energie, dacă nu poate fi livrată acolo unde ai consum. De obicei, transportul pe distanțe mari înseamnă pierderi, care sunt înregistrate de companiile naționale de transport. Sunt lucruri care se pot îmbunătăți”, spune George Niculescu.
Tot pe lista PNL Constanța se regăsește Bogdan Bola. Îl cunoașteți, este haiducul care a bătut plajele în lung și-n lat pe tot litoralul românesc, din postura de director al ABADL și a demolat cașcarabetele ridicate ilegal de diverși politicieni. Este omul care a redat viață lacului Nuntași, secat complet în urmă cu câteva luni.
Are doar 39 de ani și el, dar asta nu l-a împiedicat să conducă ABADL cu o mână de fier. Din postura de parlamentar, Bogdan Bola spune că vrea să ajute la exploatarea, mult mai eficientă, a Mării Negre.
”Poți să faci ferme piscicole, la o anumită distanță față de țărm. După acea distanță poți să faci ferme eoliene. Așa poți dezvolta întreaga zonă. Statul român va beneficia financiar, din taxe și impozite, inclusiv, de pildă, de banii pe care îi va primi de la cei care au montat conducte pe fundul mării. Noi nu știm să exploatăm Marea Neagră. În Maldive, turiștii se duc să stea în acele case frumoase și elegante pe apă. Noi nu putem să facem asemenea lucruri. Nu putem să face nici sate pescărești. Ele au eșuat la noi sau nu s-au dezvoltat. Ele ar da un impuls foarte important economiei”, spune Bogdan Bola.
Tot 39 de ani are și Marian Crușoveanu. Candidează pentru un loc în Camera Deputaților și, din postura de secretar general al PNL Constanța a pus umărul la o victorie zdrobitoare în alegerile locale. A fost consilier județean, postură din care s-a remarcat prin opoziția dură pe care a făcut-o la conducerea PSD-istă a instituției. În viața de zi cu zi este un antreprenor de succes. Pentru Constanța, Crușoveanu lucrează deja la proiectul unei variante ocolitoare a stațiunilor de pe litoral, pentru a fluidiza traficul dificil cu care ne-am obișnuit în fiecare vară.
„Proiectul este intitulat oficial „Alternativa Techirghiol”. Este drumul care va decongestiona traficul spre și dinspre sudul litoralului. Va începe de pe Autostrada 4, de la viitorul nodul rutier de la Cumpăna, și se va descărca în sensul giratoriu din Olimp”, spune Marian Crușoveanu.
Există, așadar, argumente bine întemeiate pentru care, în decembrie, alegerea corectă este lista de parlamentari PNL Constanța. Un vot pentru PNL înseamnă un vot pentru tinerețe și idei care vor dezvolta județul Constanța.

Comandat de Organizația Județeană PNL Constanța
Executat de Dorian Punctro Press SRL
Cod mandatar 11200025

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular