Cum văd reprezentanții USR Plus modernizarea spitalelor din Constanța

Sistemul sanitar românesc trebuie să iasă din colaps. Vrem modernizarea spitalelelor, construcţia de spitale noi şi a unei  infrastructuri sanitare moderne prin investirea a 1 miliard de euro în următorii 4 ani. În prezent, sistemul public de sănătate este subfinanţat şi are o infrastructură inadecvată, cu clădiri vechi şi insalubre şi cu circuite improprii. Vrem să asigurăm standardele minime în toate spitalele României şi să le modernizăm pe cele judeţene pentru a asigura cetăţenilor accesul la servicii de sănătate  de calitate la ei în judeţ.

La Constanţa,  Spitalul Judeţean  este cea mai mare unitate sanitară din regiunea de sud est a României care asigură servicii medicale  pentru o populaţie de peste 760.000 locuitori din judeţul Constanţa şi preia şi cazuri din judeţul Tulcea. În plus, în timpul verii, asigură asistenţa medicală turiştilor, iar statisticile arată că, în sezonul estival, la Unitatea de Primiri Urgențe sunt înregistrați peste 500 pacienți la fiecare 24 de ore. Pentru reducerea timpilor de aşteptare în toate Unităţile de Primiri Urgenţe propunem înfiinţarea unor centre de permanenţă în imediata vecinătate a acestora. Programul USR PLUS prevede şi modernizarea spitalelor judeţene, astfel încât fiecare să beneficieze de tratamente şi servicii medicale de calitate la el în judeţ.

Propunem construcția de centre comunitare și asigurarea dotării minime a cabinetelor medicilor de familii prin viitorul Program Operaţional Sănătate, Axa Prioritară 2. Vrem să realizăm o infrastructură dedicată prevenirii și îngrijirii infecțiilor nosocomiale şi încurajăm dezvoltarea centrelor de excelență și cercetare medicală pe lângă universitățile și facultățile de medicină.

Evenimentele mai puţin fericite din ultimii ani au demonstrat că sistemul sanitar românesc nu este pregătit pentru tratarea pacienţilor cu arsuri. Programul de guvernare USR PLUS prevede  redesenarea, renovarea și dotarea infrastructurii de tratament a marilor arși în toată țara.

Mai multe detalii ale programului de guvernare USR PLUS:  https://www.usrplus.ro/40_de_angajamente_la_guvernare

Comandat de Partidul Uniunea Salvați România, filiala județeană Constanța

Executat de Dorian Punctro Press SRL

Cod mandatar financiar 11200021

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular