Înființarea unei Direcții de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, instituție autonomă, organizată pe modelul DNA și DIICOT (DNA-ul Pădurilor), rămâne o prioritate pentru USR PLUS.

Studiile arată că pădurile reprezintă unul dintre domeniile-cheie de acțiune pentru combaterea schimbărilor climatice, iar Constanța se numără printre județele cu o suprafață împădurită foarte redusă. În România, situația este foarte gravă în zonele de câmpie, unde suprafața împădurită este extrem de mică (5,28 %). Iar cu 29,52% suprafață împădurită, țara noastră este departe de media statelor din Uniunea Europeană (43%). Împădurirea județelor în care fondul forestier reprezintă mai puțin de 10% din suprafața totală – Constanța, Călărași, Teleorman, Brăila, Ialomița, Galați – este de o importanță vitală pentru aceste regiuni.

Printre altele, în programul nostru de guvernare mai propunem și înființarea unui fond special pentru împădurire (în cadrul Administrației Fondului pentru Mediu) cu scopul atragerii de surse de finanțare suplimentare celor actuale pentru regenerarea pădurilor. Alocarea și prioritizarea fondurilor strânse se vor face pe baza unei metodologii aprobate prin hotărâre de guvern. Această metodologie va ține cont de criterii și obiective strategice: identificarea și plantarea terenurilor degradate, extinderea perdelelor forestiere, împiedicarea deșertificării etc.

Sumele strânse vor fi utilizate pentru:
• creșterea capacității de producție a puieților forestieri;
• crearea de pepiniere noi și extinderea celor existente;
• plantări și regenerări;
• extinderea perdelelor forestiere;
• întreținerea plantațiilor până la stadiul de masiv (3–5 ani).

De asemenea, susținem înăsprirea sancțiunilor pentru nerealizarea obligației legale de împădurire (trecerea de la contravenție la infracțiune și sancțiuni administrative).

Detaliile programului nostru pentru împădurirea României și combaterea tăierile ilegale de păduri: www.usrplus.ro

Comandat de Partidul Uniunea Salvați România, filiala județeană Constanța

Executat de Dorian Punctro Press SRL

Cod mandatar financiar 11200021

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular