Adrian Bîlbă despre cum sunt protejați delfinii din Constanța de virusul Sars Cov2

Directorul CMSN Constanța a vorbit în cadrul unui interviu despre măsurile de protecție care sunt luate la Delfinariu pentru a-i ține departe pe cei doi delfini de virusul care ne bântuie existența în această perioadă.

În natură, delfinii au corona luată de la păsări, fiindcă nu se întâlnesc cu alte mamifere. Însă, aici, în cadrul Delfinariului, delfinii se întâlnesc cu noi și, indirect, cu alte animale cu care intrăm noi în contact. În consecință, luăm niște măsuri foarte serioase vis-a-vis de delfini. Anul trecut nu am făcut interacțiuni cu delfinii, precum delfinoterapie, poze cu delfinii, mici întâlniri, avem și acțiuni foto, deci nu le-am mai făcut din perspectiva omului, pentru că puneam copiii lângă delfini și existau riscuri, deci nu am putut face.

Anul acesta avem pregătită o nouă abordare. Dacă ne gândim că oamenii se vor vaccina și, în mare parte, vom fi imunizați, sunt delfinii care sunt neimunizați și le putem transmite virusul. Din acest motiv, am dat o notă internă, să avem o maximă securitate în jurul lor, care constă în clorinare, curățenie în jurul lor, suntem focusați pe delfini.

Antrenorii se controlează, chiar am avut un antrenor care s-a îmbolnăvit și 30 de zile nu intră la delfini, ca să fiu sigur că am luat toate măsurile pentru a realiza prevenția acestei boli la delfini. Aceste animale sunt în grija noastră, noi suntem părinții lor, avem o responsabilitate față de sănătatea lor și trebuie să avem grijă de ele și să fim responsabili”, a declarat, dr.Adrian Bîlbă despre măsurile luate în cadrul CMSN.

Mai multe detalii aici: https://www.youtube.com/watch?v=5FEPyRG6n1s&feature=emb_title&ab_channel=ConstantaNEWS

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular