Piscina din Microrezervație, folosită în continuare pe post de talisman

Piscina cu pești din cadrul Microrezervației Constanța revine în atenția publică, la fel ca în anii trecuți, pentru că vizitatorii care trec pragul decid să arunce în interiorul ei diverse monede, în căutarea norocului.

Directorul CMSN, Adrian Bîlbă a făcut din nou un apel către toți cei care trec pragul instituției, pentru a-i ruga să nu mai recurgă la asemenea obiceiuri care pun în pericol viața peștilor.

”Complexul Muzeal de Științe ale Naturii are un bazin cu pești, un iaz cu pești alimentat cu apă din pânza freatică, un loc în care peștii se simt, ar trebui să se simtă foarte bine pentru că apa din pânză freatică are o temperatură constantă  – 18 grade. Aceste condiții pe care le-am conceput, de viață, pentru pești sunt alterate prin adăugarea de către vizitatori a unor monede, considerând că le îndeplinesc niște dorințe. Nu le îndeplinesc nicio dorință, sunt convins că nu fac decât rău peștilor fiindcă ionii de metale neferoase se dizolvă în apă și îi intoxică cronic pe acești pești, ducând deseori la moartea lor. Firește că noi mai facem curățenie, scădem nivelul apei, înghesuim peștii într-o cantitate mică de apă, scoatem aceste monede care nu merg luate cu magnet așa simplu și trebuie să fie adunate. Asta este un stres pentru pești, toate aceste modificări, toate aceste necesități de adaptare, îi stresează. Vă rog frumos nu vă mai gândiți la legendele Olimpului, la Fontana di Trevi, nu vă mai gândiți la un loc al dorințelor. Ăsta este un loc în care învățăm despre natură, un loc în care ne bucurăm ce frumos arată natura în splendoarea ei și pești pe care acuma iarna îi putem vedea activi prin faptul că din apa din pânza freatică îi menținem în stare de vivacitate, într-o stare bună și sperăm noi și sănătoasă dacă nu mai aruncați monede în bazin. Vă mulțumim!”, a explicat Adrian Bâlbă.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular