Aproximativ 150 kilograme de peşte confiscate

81089 7 frontiera pestePoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau cantitatea de 146 kilograme peşte fără documente justificative.
● În data de 13.08.2013, în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Opel Astra, condus de cetăţeanul român C.V., în vârstă de 59 ani.
În autoturism a fost găsită cantitatea de 124 kilograme peşte din specia şalău, pentru care şoferul nu poseda documente legale.

● În aceeaşi zi, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă l-au identificat pe B.M.G. de 36 ani, care transporta 22 kilograme peşte din specii diferite fără a deţine documente justificative.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 146 kilograme peşte, evaluată la 877 lei, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.
Persoanele în cauză, domiciliate în judeţele Tulcea, respectiv Ialomiţa, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular