Mișcarea Populară a intrat cu stângu-n ”dreapta” constănțeană

IMG_0018În acest weekend, organizația constănțeană a partidului Mișcarea Populară a susținut o conferință de presă. Dincolo de faptul că noul partid e într-o vădită foame de apariții în media, pretextul întâlnirii a fost prezentarea sediului în care organizația județeană își va desfășura activitatea. Invitați de onoare, președintele partidului, Eugen Tomac, președinta organizației de femei, Ruxandra Dragomir și Cristian Petrescu, secretarul general al partidului. Lângă ei, președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz.

Fără experiență politică…

Întâlnirea a adus în fața jurnaliștilor, trei actori politici fără pic de experiență în domeniul respectiv. Claudiu Palaz însuși a recunoscut că se află pentru prima dată în fața jurnaliștilor din postura de președinte al unei organizații de partid. Deși un bun prefect și poate un și mai bun secretar general de prefectură, Claudiu Palaz nu înțelege încă faptul că racolările de membri cu care și-a început cariera nu vor aduce neapărat un plus de calitate pentru PMP Constanța, ci mai degrabă doar un plus numeric pentru organizația pe care o conduce. Palaz, a clamat în scurtul său discurs, dorința de a face altfel de politică în prima filială inaugurată oficial, aici la malul mării, s-a declarat mulțumit de felul în care organizația se construiește în întreg județul și a pasat rapid cuvântul către liderul de partid, uitând cu desăvârșire că aproape de el există o doamnă, în prezența Ruxandrei Dragomir.
Eugen Tomac, liderul din acest moment al partidului pare un soldat pus acolo ca să țină locul cald pentru ziua în care adevăratul președinte al partidului își va face apariția. Un soldat disciplinat, venit de undeva din periferia Basarabiei, un intelectual rasat cu un discurs concis și tăios, chiar dacă pe alocuri aproape identic cu cel al lui Mihai Răzvan Ungureanu, președintele Forța Civică. Dacă acesta din urmă spunea săptămâna trecută că PNL a fost agățat de Crin Antonescu la butoniera PSD-ului, Eugen Tomac a schimbat un pic textul, considerând că liberalii trăiesc în buzunarul de la piept al social democraților. În rest, același discurs despre liderii administrației constănțene care ba adorm la volan, ba umblă pe la carnaval și care nu-s capabili să ofere Constanței o perspectivă europeană așa cum merită.

Abia au apărut dar se vor cei mai buni!

Tomac și-a continuat discursul atacând în rafale scurte USL-ul, condus de întâiul brutal al țării, Victor Ponta, servitor de gogoși electorale nenumărate și de ”catastrofa” Crin Antonescu, un personaj sinistru care va distruge PNL-ul. Frazele de final au fost uluitoare, președintele PMP considerând că sub conducerea sa se află în prezent cel mai puternic partid de opoziție, partid care nu ia în calcul la acest moment o alianță electorală pentru alegerile de anul viitor. ”Dacă va fi necesar, vom discuta despre posibile coaliții la momentul potrivit. Deocamdată așteptăm să vină alături de noi oameni care vor să facă altfel de politică, oameni dezamăgiți de clasa politică actuală.” Întrebat în mod direct dacă ar primi oameni din rândul USL, liderul de partid nu a văzut nicio problemă legat de asemenea mutări în viitorul apropiat, atât timp cât oamenii respectivi cred în Mișcarea Populară.
Tot mai multe voci susțin o teorie halucinantă care spune că rolul mișcării populare este să dezbine dreapta, să strice o posibilă alianță în acel eșichier al politicii pentru a-l ajuta pe Victor Ponta să-și asigure o victorie facilă în alegerile prezidențiale, urmând ca apoi să primească în dar funcția de prim ministru.  Pare o teorie de domeniul paranormalului, fiind greu de crezut că PMP va crește destul de mult încât să înlocuiască PNL în USL, dar în politică s-au văzut multe. Și ca să încheiem pe un ton amuzant, trebuie menționat că liderul PMP Constanța, Claudiu Palaz, l-a invitat pe șeful său de partid să viziteze Festivalul Antic, una dintre temele de propagandă favorite ale actualei administrații în această perioadă, prin Corina Martin & friends. Doar nu era să-i arate cum acest oraș e pus pe chituci din ce în ce mai vizibil.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular