Noapte de groază trăită de o mămică în secția Pediatrie a Spitalului Județean Constanța. Vezi imaginile ”horror” din spital

Andreea Călin trăiește în Constanța. E recepționeră la hotelul Ibis și are o familie fericită, cu doi copii superbi. Coșmarul ei a început într-una din serile trecute, când fetița sa a suferit o alergie datorită unui medicament. Om de bună credință, Andreea și-a spus că pentru siguranța fetiței ei, cel mai bine ar fi s-o ducă pe micuță la urgența Spitalului Județean Constanța. A fost începutul unei nopți de groază pe care nu o va uita probabil toată viața ei.

”Imaginile vorbesc de la sine. Am ajuns pe secție, ne-a băgat într-o “rezervă” unde era un copil abandonat într-un incubator și o mămică de aproximativ 14-15 ani cu fetița. Lângă, era o altă rezervă cu vreo cinci copii abandonați care plângeau aproape în continuu, peisajul era deplorabil,nu e normal să fiu obligată să văd toate aceste lucruri. La un moment dat ne-a mutat într-un alt salon ca să poată muta copilul din incubator în pat pentru că era prea cald acolo. M-a pus să iau cearceaful după mine, în rezerva aceasta eram inițial singure dar plânsetele și peisajul erau aceleași, pentru că se afla tot lângă acei copii iar între rezerve sunt pereți de sticlă iar ușile și luminile stau aprinse deci este imposibil să te odihnești. Dacă vrei sa aerisești trebuie să le ceri lor un mâner pentru fereastră deoarece nu există mânere, clanțe ca să zic asa, la geamuri. Nu se dă nimic de învelit, singurul accesoriu de pat este cearceaful. Baia este așa cum ați văzut-o în imagini și fără lumină. Nu au fost în stare să monteze un bec! Peste noapte s-au tot internat, repet, este imposibil să te odihnești. De dimineață am vrut să vorbesc cu doctorul să văd dacă pot pleca acasă și m-a întâmpinat o asistentă care a zis că trebuie să mă mut la etajul 8, eu fiind la 9, pentru că au un caz mai grav pe care trebuie să il aducă aici. Am coborât la 8 cu copilul și cu toate bagajele fără să mă ajute nimeni. M-au băgat într-o rezervă cu două mămici cu doi copii de etnie rromă, era mizerie, mirosea urat și am clacat, m-am dus în cabinetul asistentelor unde am găsit și doi doctori și am cerut să plec pe semnătură”, ne-a povestit protagonista acestui film de groază, trăit într-un spital ce se vrea modern. Mai mult, Andreea Călin susține că unii dintre copiii cu care fetița ei a împărțit rezerva sufereau de boli contagioase, situație anormală pentru un copil care se afla în spital datorită unei alergii. 

În mod normal, în orice țară civilizată de pe pământul acesta, directorul unei unități spitalicești care arată așa cum vedeți în fotografiile atașate, ar trebui să demisioneze de urgență. Domnule Dănuț Căpățână, așteptăm demisia de onoare, dacă aveți așa ceva.

Să mai spunem și că în urmă cu doar două săptămâni un control al avocatului poporului, Victor Ciorbea, la maternitatea din Constanța, nu a găsit nimic în neregulă?!

spital1 spital2 spital3 spital4 spital5

Similar Articles

Comments

  1. Da, arata foarte rau sectia de pediatrie, sunt de acord. Insa, doamna receptioner la hotel Ibis, chiar daca nu doriti sa acceptati si sa fiti “obligata” sa vedeti, exista copii abandonati, exista tigani si fac (prea multi, e drept) copii care se imbolnavesc si ei. V-ati internat in singurul spital de stat din Constanta care are sectie de pediatrie si medicii nu isi aleg pacientii; asa cum v-au tratat copilul, asa ii trateaza si pe cei de etnie rroma. Aveti vreo obiectie? Cat despre faptul ca nu v-ati odihnit, e regretabil, insa asta s-a intamplat pentru ca s-au internat alti copii, nu pentru ca a fost petrecere cu manele. Si, inca ceva, stimata doamna: cine doreati sa va ajute sa va duceti “toate bagajele” ( apropo, cate erau?) in conditiile in care exista un asemenea deficit de personal? Eu una mi-as dori ca din banii mei de contribuabil sa mai fie angajate niste asistente si infirmiere si nu un individ care cara bagaje.

  2. Auzi la ea! Nu era obligată să asculte plansetele unor copii. Copilul tău nu a plâns niciodată? Sau de fiecare dată când plângea reuseai sa il linistesti imediat? Eu am fost internată la Medlife, când Mihai avea 10 luni şi făcuse o alergie la un aliment. În cameră de alături a fost internată o fetită mai mare care a plâns toată noaptea. Ce era sa fac? Sa ii rog sa plece ca sa ma pot odihni? Mihai a dormit, eu nu am contat.

  3. De acord ca mai e mult de lucru la conditiile din spitalul judetean cta.igiena lipseste cu desavarsire.am fost internata saptamana aceasta cu baietelul de 2 luni la et 8 cu o laringita intr-o camera cu o fetita tot de 2 luni cu faringuta…au facut aceasta srlectie dupa ce sotul meu a inaintat suma de 20 lei ca sa nu ne puna in camera cu pacienti suferinzi de boli contagioase mai grave.nu ma deranjeaza alti copii sau alte rase de oameni…ma deranjeaza lipsa de igiena…nu am putut folosi toaleta, mirosea groaznic, arata oribil, imi venea sa vomit la fiecare cm patrat.nu cred ca exagerez dar 1 litru de spirt am folosit numai ptr dezinfectarea mainilor, a clantelor, a mesei din camera.caldura din camere este insuportabila, este imposibil ca un copil sa se faca bine in conditiile acelea.am stat in maieu si tot curgeau apele pe mine si nu sunt obeza sa zic ca din cauza greutatii transpir industrial .am 57 kg si 1.65 cm…deci nu e asta problema. Nicio asistenta nu discuta cu mama pacientului, am avut intrebari cu privire la tratament si a raspuns ca nu are voie sa-mi spuna…ce inseamna asta? Am fost externati si la 4 zile a facut pneumonie, am refuzat internarea si am cerut tratament acasa..unde deocamdata da semne de ameliorare, in caz contrar imi scot economiile stranse ptr casa si il internez la privat unde avem cel putin conditii de baza.pacat totusi de banii care ni se opresc ptr sanatate ptr ca nu putem beneficia de servicii de sanatate umane, parca ar fi conditii de grajd..dar pana si acolo e mai curat.
    Sper sa ne facem bine si sa nu mai avem nevoie de spitalul judetean vreodata sau de orice alt spital

  4. Ce-mi plac comenturile celor de aici. Pai bai parinti, daca sunteti, intr-un spital trebuie sa fie un minim de decenta, si oamenii care nu-si platesc asigurarea sau internarea nu ar trebuii sa aibe ce cauta mai sus de nivelul urgentelor. Am fost si eu in spital cu copilul, am stat singuri din fericire, dar era o mizerie ingrozitoare, niste mirosuri incredibile, si 98 la suta dintre cei internati erau tigani, tigani care se tratau pe banii mei si care ziua coborau la cersit. Cine sustine un astfel de sistem ori e nebun ori nu-si plateste CASul, ori nu a avut ghinionul sa ajunga in spital vreodata. Nici nu va doresc, dar nu mai vorbiti fara sa stiti.

    Si nu, nu sunt obligat sa vad copii parasiti si hoarde de tigani daca nu sunt la urgente, adica acolo la parter. Eu mi-am platit CAS ul pentru un minim de decenta in caz de Doamne fereste. Sau poate plata CASului e doar o pomana pentru tigani? Pardon rromi.

  5. Astia care o condamnati pe doamna care a trait in mizeria aia de spital sunteti demni de MILA.Din cauza votacilor cu mintea voastra e tara asta asa cum e.E mult sa ceri ceva uman?? Demn? Intr-o tara in care platesti 300 de taxe si impozite,cele mai multe din Europa? Vai de cu.ru vostru… Cum frate sa evoluezi cu incuiati ca voi?>

    • Dar tu de ce-i condamni pe ceilalti? De ce tot dati vina pe alegatori?Nu-i puteti condamna pe cei direct responsabili? Fiecare are un sef. Cum poti tu, medic ,sa -ti desfasori activitatea in asemenea conditii? De ce nu sunt pedepsite femeile de serviciu si toti cei ce raspund de igiena? Unde se duc banii ptr reparatii? Materialele care-s scoase zilnic din depozite/magazii unde ajung? Instalatorii cum isi justifica activitatea? Unde muncesc si pe ce sunt platiti?A lipsit ceva din peisaj. Au eradicat gandacii? Le este frica acestora sa urce la etaje superioare?
      Concluzia: sa ne facem toti datoria acolo unde muncim indiferent de pozitia pe care o ocupam in schema.Sa nu mai dam vina pe altii cand noi suntem idem. Ipocrizia este la cote alarmante.

  6. Trist dar adevarat….va întrebați oare cand o sa avem si noi spitale cat de cat decente , nu sunt in măsură sa judec dar de aceea mulți dintre noi am ales străinătatea …aici nu este așa esti bine tratat , iti vorbeste frumos nu ca la noi vrei sa iti cumperi ceva si se uita urât la tine …PACAT…

  7. buna seara!din pacate prin aceeasi situatie am trecut si eu acum 3 ani si ceva.am 2 copii ,iar cel mare ,baiatul avea 9 luni si a facut tmperatura mare.am plecat cu el la urgenta spitalului la 2 noaptea unde era doar o asistenta de garda.am asteptat sa vina un medic sa il consulte,i-a luat sange pt niste analize care au iesit bine,i-au dat algocalmin sa ii scada temperatura,insa nu stiau care este cauza temperaturii.am intebat daca este posibil sa fie de la dintisori ceea ce s-a dovedit a fii adevarat ulterior,insa mi sa zis ca nu exista sa faca temperatura asa mare de la dinti.asta dupa vre-o ora care am asteptat pe holuri deoarece adusese ambulanta un adolescent care era drogat si facea ca toate alea pe acolo si au considerat ca noi trebuie sa asteptam deoarece acela era un caz mult mai important si mai urgent.dupa toate cele petecute a hotarat sa ma interneze sa il tina sub supraveghere o noapte.a uitat insa sa mentioneze faptul ca spitalul era in carantina din cauza unei viroze foarte urate,lucru pe care l-am aflat de la infirmiera in lift,in drum spre salon.in salon mai erau inca 3 mamici cu copii care abea respirau iar mamicile tuseau de mama focului,geamul nu se putea inchide bine si era curent,asta fiind in luna martie.cearsaful de pe pat era rupt la fel si patura pe care ne-a dat-o sa ne invelim chipurile.asistentele doar ce se trezisera la ora 3 jum cand ne-a dus pe sectie.deci le deranjasem din somnul lor de frumsete.la ora 5 dim copilul se simtea bine,in cele din urma reusise sa adoarma si el un pic ,moment in care a venit una din asistente sa il ia la tratament.l-a luat de langa mine transpirat si dezbracat sa il duca la perfuzie prin curent,acesta incepand sa planga si speriindu-se.i-au tot cautat vena ca nu i-o gasea,pe mine m-au dat afara din cabinet ,copilul plangea f tare,am intrat peste ele si l-am luat ,ele nestiind pt ce fac tratament.am solicitat externarea la cerere dupa cateva discutii in contradictoriu si certuri cu asistenlele.la ora 5 dim cu bagajul intr-o mana si copilul in cealalta,am plecat pe holurile spitalului singura deoarece ele nici macar nu au scos capul sa se uite dupa noi,am asteptat o gramada pana a venit liftul deoarece usile erau incuiate intrucat spaitalul era in carantina.am iesit plangand si ingrozita pe langa gardienii care chipurile stateau de paza(unul dormea pe scaun iar celalalt era cu capul bagat in laptop) fara sa ma intrebe ce este cu mine pe acolo sau daca este copilul meu sau l-am furat(eram singura pe holuri la ora 5 dim).a fost o experieta traumatizanta atat pentru mine ca parinte cat si pentru copil.am plans 3 zile continuu pana mi-am revent .si din pacate nu sunt singura care trece prin asa ceva.am jurat ca nu mai calc in viata mea prin spital.prefer sa platesc un ban dar sa fiu tratata cum trebuie ca un om nu ca un animal.bineinteles ca de atunci am fost doar la policlinici private in momentele in care am avut nevoie.intrebarea este :DE MAI PLATIM TAXE SI IMPOZITE LA STAT?sa fim tratati asa pe banii nostrii si sa ne zica in momentul cand avem nevoie de analize ca nu mai exista fonduri?

  8. Am fost internata de 3 ori in spital cu puiul meu. Prima data l-am internat la Marie Curie, in Bucuresti cu febra 39, la numai DOUA LUNI. In spital m-am simtit ca la puscarie, m-au dus la terapie intensiva unde am cazut intr-o depresie crunta nu doar vazand copii mici (de la cateva zile pana la unul de 3 ani, acela avand ceva handicap caci era hranit doar cu lapte si avea capul turtit, diform) abandonati, parasiti in maternitate si cu probleme grave de sanatate (ca deh, ecografiile prin care poti prevenii nenorocirile din timpul sarcinii sunt scumpe), dar am dat si peste niste tiganci tatuate si cu limbaj colorat carese trageau de siret cu mine. Fiti atenti la alintaturi adresate copiilor lor: “te fu** fah?” (si o zdruncina pe fii-sa in varsta de 3 luni pe picior mimand treaba), “manca-ti-as pi**a ta”, “suge-i-as **** lui” etc. Ma luau si pe mine cu “fah…”, unele (matroane) m-au intrebat daca stiu fete care vor sa mearga la “munca” in Anglia, ca se castiga nu stiu cat pe noapte. In continuu ma frecau la cap cu “ai minute pe cosmote?” si ma tratau de sus. In spital exista o regula: mese la 3 ore, daca de exemplu copilul meu abia adormise la ora mesei trebuia sa il trezesc caci altfel pierdea masa. Am rugat o infirmiera sa ma lase sa incalzesc apa din biberon la microunde ca sa ii fac laptele, m-a refuzat cum ca nu se poate (probabil astepta spaga), am discutat cu asistenta sefa (o scorpie!) si i-am zis ca nu mi se pare normala strictetea asta, ca in general copilul trebuie sa manance la cerere (asta nu inseamna din ora in ora, sa zicem ca la 2,5- 3- 4 ore dar orele la care i se face lui foame, nu la 3 fara cinci trecute fix), nu am avut parte deloc de intelegere, am fost umilita si parata la dom` doctor Sarbu (nu inteleg de ce atata pupincurism din partea asistentei sefe pt dl doctor, ca oricum nu o avansa in grad, poate o fi fost vreo legatura primejdioasa intre ei, nu stiu, zic si eu). Am criticat faptul ca asistentele nu erau in camera lor sau motaiau la tv fix atunci cand aveam nevoie de ajutorul lor, am criticat lipsa apei calde atunci cand copilul meu facuse pe el si trebuia spalat si tot eu am fost blamata de personalul medical, plus luata in deradere de tigancile din camera. Dupa o noapte la terapie intensiva am fost mutata in camera cu o tiganca de Ferentari si fii-sa (aia zdruncinata pe picior si invatata de mica cu nimfomania). Fii-miu avea rinofaringita (adica rosu in gat) si puradeaua avea bronsiolita. Analfabeta s-a luat de mine cand i-am zis sa isi aleaga patul ei si sa nu se aseze pe al meu (ce sa stie ea de boli contagioase, ea credea ca o jignesc pe ea, gen ca ar fi “jegoasa”). Am 6 ani de facultate, sunt un om de elita, am fost mai toleranta decat oricine pe lumea asta si rau am facut! Un asa mediu te face sa ii intelegi pe nazisti, cu mana pe inima va spun! Obisnuite cu tigancile cu 5 copii si cu mamele de 15 ani si doctorii si asistentele s-au obisnuit sa trateze pe toti pacientii de sus, fara pic de respect!
    Evident, dupa externare, ne-am chinuit o luna de zile cu bronsiolita, aerosoli etc si ne-am internat la Spitalul Gomoiu, Bucuresti.
    Acolo am fost f multumita de personalul medical, asistentele si doctorele erau super dragute, in camera am fost intr-un colectiv ok. Dupa o saptamana in care ne-am facut bine, ne-am externat. Ne-am externat intr-o miercuri iar joi ne-am internat inapoi. Copilul meu luase rotavirus din spital (din camera in care fusesem “cazati”, din 6 copii, al meu fusese singurul care nu a luat pana la externare dar uite ca nu am scapat. Ne-am internat iar si am stat din nou o saptamana (saptamana in care am luat iar bronsiolita, frumos, nu?). Nu mai spun ca cineva i-a reclamat si zilnic venea sanepidul peste ei, ca era epidemie de rotavirus si nu voiau sa recunoasca, ma minteau in privinta diagnosticului (i-am prins eu cu minciuna!), ca vezi domne diareea e de la antibiotic, ca nu e rotavirus ci este enterocolita etc.
    In fine…am scapat. De conditii nu ma plang, consider ca personalul medical conteaza mai mult si modul in care isi trateaza pacientii. La Gomoiu tin sa spun ca am dormit atat eu cat si copilul intr-un pat de 1m/50 cm, noroc ca pe atunci (la 3 luni) nu facea tumbele pe care le face acum. Nu exista paturi pt mame pt ca mamele sunt simple insotitoare. Am privit insa partea plina a paharului: de atunci co-sleepuim (si este cel mai bine pt sanatatea emotionala si dezvoltarea psiho-emotionala a copilului meu si, implicit a mea).
    Cat despre CAS…traim intr-o tara de FECALA! 90% din noi muncim la negru, chiar si cu studii superioare pt ca impozitele si taxele sunt prea mari…in timp ce asistentele se plang de salarii mici si fac pe mironositele. Nu voi recunoaste mizeriile pe care le fac cand sunt de garda si verzisorii din buzunar primiti ca sa “li se mai inmoaie acreala si nasul de pe sus”. Mi-e sila 🙁

    • sa.ti fie sila de cei ce conduc spitalul!!!!!!!ca ii doare in cur ca sectiile nu au ce le trebuie .trebuie sa se descurce cu ce li se da…sa ajunga si toata luna!!!nu au interese sa renoveze…dar atunci knd vine vreun pui de smecher directorul cere camere curate si noi….cam asa sta treaba…asa ca dumneata…doamna de elita…mai gandeste.te bine…ca doar stii in ce fel se fac treburile…nu trage in pianist…omorati.l pe scriitor!!!!!!!!!!!

  9. Deci cand vad atatia oameni dezgustati de sistemul sanitar nu stiu daca ar trebui sa le rad in fata sau sa le zic sa se trezeasca odata la realitate. Oameni buni, acesta e sistemul sanitar, atatea fonduri primeste, angajatii au niste salarii mizere chiar daca au invatat mult mai mult decat voi, iar 90% din munca pe care o fac e benevola si de binefacere. Sa te certi cu astfel de oameni inseamna ca esti mai inchis la minte decat o nuca de cocos pe o insula pustie. Acesta este sistemul sanitar gratuit, exista tari in care iti faci credit la banca daca ai nevoie de o interventie chirurgicala. La noi te duci la urgente, spui ca te doare stomacul si ai parte de analize medicale gratuite. Da, sunt de acord, spitalele arata deprimant, dar nu e vina asistentelor, a doctorilor sau a infirmierelor, ei fac tot ce pot, pe un salariu pentru care voi nici macar nu ati iesi din casa. Va plangeti ca niste printese scoase din puf ca: ati vazut peisaje deplorabile (cinci copii abandonați care plângeau aproape în continuu), ca e prea cald (scuze ca lipsesc aparatele de aer conditionat, dar cred ca exista alte prioritati), ca nu poti dormi ca se interneaza oameni (da, asta se face intr-un spital, exista si alti oameni care au probleme si nevoi), ca te muta si nu te ajuta nimeni (scuze dar poate oamenii repsectivi aveau de salvat vieti, nu aveau timp sa iti mute tie bagajele), ca nu era bec la baie (un bec costa 6 lei, ia pune tu un bec, ajuta si tu societatea, nu astepta de la altii), ca sunt tigani (doctorii sunt obligati sa trateze indiferent de etnie), ca miroase urat (scuze ca nu au bani de odorizant, au fost dati pe cel mai ieftin igienizant), ca platiti CAS (platiti foarte putin comparativ cu preturile de intretinere), ca personalul medical face zgomot. Oricat de deplorabil arata sistemul sanitar, mi-e mai sila de voi decat de el. De voi cei care va certati cu personalul medical pentru conditiile in care voi stati temporar, iar ei stau peste 8 ore pe zi. Ati fost deprimati 2 zile pentru ce ati vazut in spitale si ati fost la mall si v-a trecut. Personalul acela nu merge la mall si sta in acele conditii pana iese la pensie. Am stat prin spitale, si ii prefer pe acei oameni “acrii” pentru ca stiu exact prin ce trec, decat pe oamenii care ii vorbesc de rau. Sa va fie rusine, tot respectul pentru personalul medical, si ar trebui sa ii apreciem mai mult, ei ar trebui sa fie adevaratele vedete, ei ar trebui sa apara la tv, voi ar trebui sa le luati locul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular