De ce le apare cainilor dermatita alergica?

Daca i-a aparut cainelui tau recent o eczema si se scarpina incontinuu pe ea pana isi face rani, s-ar putea sa sufere de dermatita alergica. Aceasta este o iritatie care apare pe pielea animalului si este o boala de care multi caini sufera, cel putin odata in viata. In momentul in care ea apare, stapanul animalului se impacienteaza si foloseste tot felul de produse sa ii calmeze iritatia.

Cu toate acestea, un iubitor de animale trebuie sa stie ca eczemele apar din cauza unor obiceiuri alimentare proaste. Factorul declansator al bolii este hrana, sau o substanta care se afla in compozitia hranei. Asadar, pentru astfel de momente, cand cainii sufera de afectiuni din cauza alimentatiei nepotrivite, Royal Canin a dezvoltat un tip de hrana uscata pentru caini, o mancare speciala pentru cainii sensibili – vedeti aici Royal Canin antialergic, o hrana care va trata afectiunile de piele de care sufera cainele vostru.

Daca stam sa ne gandim putin, si noua, oamenilor, ne apar deseori tot felul de bubite si pete pe piele si abia ne abtinem sa nu ne scarpinam. Tot asa si cainii, in momentul in care ingereaza un tip de hrana necorespunzator nevoilor lor, vor avea probleme de acest fel. Ele apar din cauza compusilor chimici din carnea de pui, vita, porc, oua, lapte, cereale, cartofi etc. Dupa cum observati, majoritatea acestor alimente sunt bogate in proteine. Deci, pentru tratarea eczemei va trebui sa ii oferiti o hrana pentru caini sensibili, o mancare care sa creasca toleranta digestiva a animalului.

Cum sa iti dai seama ca cainele tau sufera de o dermatita alergica?

In primul rand, veti observa ca cainele vostru se scarpina in exces si s-ar putea sa si “planga” in acelasi timp din cauza durerii. Dupa o vreme ranile vor fi foarte vizibile, deci nu veti putea sa nu observati eczema.

In general, eczemele apar pe abdomen, picioare, cap, gat si axile. In acea zona, pielea devine rosie, cu rani si cruste. De asemenea, din ea se scurge un fel de puroi, un lichid lipicios care va incalci blana animalului.

Cand observati primele semne de dermatita alergica este bine sa contactati un medic veterinar in vederea unui tratament. Dupa aceea, schimbati hrana animalului intr-una pentru caini sensibili, asa cum este Royal Canin antialergic Sensible.

Similar Articles

Comments

  1. cele mai proaste boabe sunt de la royal si purina..catelul meu face eczeme de la mancarea de juniori royal..o porcarie… mai bine hraniti-va cateii cu mancare facuta in casa..am mereu probleme cu mancarea royal canin…parca baga otrava in ea…catelul meu are 6 luni..i-am dat de vreo doua luni sa manance bobite de junior royal canin si are eczema pe picior si urechea dreapta….urasc sa spun asta dar clar baga ceva in mancarea de catei ca sa cumperi apoi royal canin pt catei cu pielea sensibila …..penal … fac expre asta ..nu stiu astia ce sa mai faca sa faca bani pe bietele animale…oameni buni hraniti-va aninmalele cu mancare gatita in casa….salveaza vieti..acum eu sufar cu catelul meu din cauza porcariei asteaia….pe astia nu ii intereeseasza animalele nici macar nu stie nimeni daca sunt verificate intradevar boabele animalelor de cineva…..cui ii pasa..sunt animale oricum mor nu ? ipocritii …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular