RAJA efectuează racordul noii conducte magistrale din Mamaia, la sistemul centralizat de distribuire a apei

SC RAJA SA Constanţa a organizat, ieri, marţi – 16 septembrie 2014, de la ora 16.00, o prezentare publică (la care au fost invitaţi reprezentanţii presei locale) a stadiului şi complexităţii lucrărilor pe care le efectuează pentru ÎNLOCUIREA, ÎN INTEGRALITATEA SA (10 KILOMETRI LUNGIME!), A CONDUCTEI MAGISTRALE DE ALIMENTARE CU APĂ POTABILĂ A STAŢIUNII TURISTICE MAMAIA.

În cadrul conferinţei de presă „la faţa locului”, au fost furnizate detalii tehnice ale lucrării, subliniindu-se necesitatea imperioasă a înlocuirii conductei, vechi şi extrem de deteriorate, ceea ce cauza, periodic, avarii, care necesitau intervenţii ale RAJA, cu toate neplăcerile cauzate rezidenţilor şi turiştilor, prin întreruperea furnizării apei potabile.

Conducta înlocuită avea o vechime de nu mai puţin de… jumătate de secol, ea fiind instalată la jumătatea anilor ’60, când s-a construit staţiunea modernă Mamaia!

În plus, la 50 de ani de la instalare, dezvoltarea, prin extindere şi, implicit, augumentare a numărului de consumatori, a staţiunii Mamaia şi a zonelor deservite, înspre Nord, de magistrala în cauză, necesita o dimensionare adecvată a acestei conducte.

Lucrările sunt cofinanţate din fonduri europene, fiind executate în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu (POS Mediu).
Contractul de lucrări al acestui proiect se numeşte: “Extindere Reţele apă / canal Mamaia şi înfiinţarea a 4 staţii de pompare noi – ape uzate – localitatea Constanţa” şi este în valoare de 20,47 milioane lei, din care, ca de obicei, SC RAJA SA (cel mai mare operator regional, din România, în domeniul alimentării populației cu apă potabilă şi al epurării apelor uzate) asigură o cofinaţare consistentă, în acest caz: 5,86 milioane lei!

Prezentarea a fost făcută în Sudul staţiunii, la punctul de convergenţă (peste drum de Complexul de Agrement “Aqua Magic”) dintre magistrala sistemului centralizat de distribuţie a apei (care vine dinspre Nord – Estul oraşului Constanţa (capătul bulevardului Alexandru Lăpuşneanu, zona Complex comercial “Dobrogea” – “Sat Vacanţă”) şi conducta magistrală (nouă) care străbate staţiunea Mamaia, spre Nord, înspre Midia – Năvodari.

Reamintim că pentru executarea lucrărilor de racordare a noului tronson, din magistrala de alimentare cu apă din staţiunea Mamaia, la sistemul centralizat de distribuţie, SC RAJA SA Constanţa a anunţat, încă de acum o săptămână, că este nevoită să întrerupă, timp de 16 ore, furnizarea apei potabile, (mâine) miercuri – 17 septembrie 2014, în intervalul orar 00.00 – 16.00, în câteva zone (Nordice şi Nord – Estice) de pe raza municipiului Constanţa (inclusiv staţiunea turistică Mamaia) şi din zonele Mamaia – Nord, “Hanul Piraţilor”, Mamaia – Sat, Tabăra de Copii – Năvodari, Midia, Ecluza Năvodari.

Mâine, oprirea apei, timp de 16 de ore, este necesară pentru golirea şi, ulterior, umplerea conductei, şi, bineînţeles, pentru efectuarea conectării noului tronson.

Concret, vor fi afectaţi de lipsa apei potabile consumatorii din:
-Perimetrul delimitat de străzile: Aurel Vlaicu – Alexandru Lăpuşneanu – (Aleea) Lotus – Cişmelei – Dispensarului – Aurel Vlaicu şi Punctul Termic (PT) nr. 142;
-Abonaţii de pe bulevardul Aurel Vlaicu, pe tronsonul delimitat de intersecţiile cu bulevardele Tomis şi Alexandru Lăpuşneanu, precum şi cei de pe străzile adiacente: Diamantului, Smarandului, Opalului, Perlei şi Aleea Universităţii;
-Aleea Hortensiei, cu Punctul Termic (PT) nr. 45;
-Satul de Vacanţă şi Complexul „Dobrogea”;
-Zonele Mamaia – Nord, „Hanul Piraţilor”, Mamaia – Sat, Tabăra de Copii – Năvodari;
-Zona Industrială Midia, cu unităţile militare şi Ecluza Năvodari.

Pe perioada executării lucrărilor de racordare la noua conductă, SC RAJA SA Constanţa va efectua manevrele de vane necesare, pentru a asigura alimentarea cu apă la o parte dintre abonaţi, prin conducta de siguranţă, de 200 mm.
Astfel, se va realiza furnizarea apei potabile, cu presiuni scăzute, pentru consumatorii din staţiunea Mamaia.

RAJA Constanţa transmite că îşi cere scuze faţă de abonaţii afectaţi şi îi asigură că echipele de intervenţie, care execută lucrările, vor face tot posibilul pentru finalizarea acestora şi reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.

Totodată, RAJA roagă toţi consumatorii afectaţi de această oprire să-şi asigure rezerva minimă de apă, pentru consum şi uz casnic, pe perioada întreruperii furnizării apei potabile. (Paul Pârvu)

Sursă FOTO: ziuaconstanta.ro

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular