Cum sunt educați orfanii la Centrul de Plasament ”Delfinul” din Agigea: ”Bate-i ca să te răcorești. Eu i-am caftit până am obosit”

Un mail anonim, sosit pe adresa redacției noastre, prezintă o discuție purtată pe facebook, între două educatoare de la Centrul de Plasament ”Delfinul” din Agigea. Femeile, se încurajează între ele să educe bieții orfani cu bătăi zdravene și, deși s-ar putea crede că uneori o palmă părintească e necesară pentru a potoli un copil mai zvăpăiat, discuția dintre ele arată că bătăile administrate copiilor din acel centru sunt menite pentru ”a te răcori” și că una dintre cele două educatoare a avut momente când i-a ”caftit” pe orfani până la epuizare. Mai mult, discuția te duce cu gândul la un regim de teroare, în care bieții copii încearcă să filmeze scenele de groază pe care le trăiesc, fără prea mare succes însă, pentru că orice astfel de aparat se confiscă pe loc, astfel ca secretul să rămână bine ascuns, totul cu complicitatea doamnei director. Judecând după cele relatate în discuție, se pare că orfanii sunt bătuți până și de polițiștii, chemați de fapt să-i apere. Ținând cont că această discuție provine totuși dintr-o corespondență privată, am preferat să ascundem numele celor două persoane implicate. Am sesizat totuși conducerea DGASPC Constanța, urmând ca în acest caz să aibă loc o anchetă pentru a stabili condițiile în care se dezvoltă copiii din Centrul de Plasament ”Delfinul” din Agigea. 

Conversatie FaceBook 1Conversatie FaceBook 2

O știre, pe care încă o puteți citi în cotidianul Ziua de Constanța, relatează faptul că un polițist local din Agigea și-a pus la dispoziție propria mașină pentru ca din același centru de plasament ”Delfinul” să fie furate calorifele, cam 50 la număr. Doi ani mai târziu, într-o discuție pe facebook, două educatoare, nu numai că se confesează legat de teroarea pe care o seamănă printre bieții orfani, dar se laudă râzând și cu anumite ”consilieri” pe care polițiștii le oferă celor din Centru, atunci când sunt de fapt chemați să fie apărați de furia educatoarelor. În rest, prea puține de comentat, ”calcă-i pe cap, i-am caftit, le-am confiscat telefoanele, nu mi-e frică de nimeni”, cam asta pare să fie atmosfera în care sunt crescuți orfanii din centrul de plasament cu pricina.

Așa cum spuneam, la începutul acestui articol, am sesizat această situație directorului DGASPC Constanța, Petre Dinică, care nu numai că ne-a ascultat, dar a rămas realmente stupefiat de ceea ce a văzut. ”Sunt și eu tată și nu pot concepe ca așa ceva să se întâmple. Voi aplica legea, fără îndoială. Asemenea adevăruri ajung rar la noi și vă mulțumesc pentru că le-ați adus în atenția noastră, vom face o anchetă și vom afla exact ce se întâmplă acolo”, ne-a declarat directorul DGASPC.

Similar Articles

Comments

  1. Vor lua 7 ani de inchisoare cu executare fiecare pt ca sunt multe dovezi. Vor avea timp sa reflecteze asupra faptelor. Sper sa fie abuzate in puscarie la fel cum au abuzat pe bietii copii si sper sa sufere de 10 ori mai mult decat i-au facut sa sufere pe acei copii. Dumnezeu sa le aiba in pace

  2. […]           Sigur, putem discuta, din nou, fiecare cuvânt din Protocol, fiecare interpretare, de dorit unitară, a textelor diverselor Convenţii ratificate de România. Dar, după cum se observă, nu vor fi discuţii despre persoanele din instituţii, nici despre planul Statului (?) cu aceste persoane. Nici nu vor fi întrebate ce doresc.  Nici cum se simt şi nici dacă îi ascultă cineva. De altfel, ei nu vor fi acolo… În tot acest timp, abuzurile la care sînt supuși copiii și tinerii aflați în CRRN-uri continuă în spatele uşilor închise( vezi aici) […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular