Valentin Vrabie bifează o nouă performanță inedită: candidați din toată țara vor să promită modelul Peștera

Oricât de surprinzător o să vi se pară, comuna Peștera se situează pe locul 56 (din 58) în clasamentul venitului pe cap de locuitor din județul Constanța. Dacă vă închipuiți că situația a fost salvată de fonduri guvernamentale, renunțați la ideea asta. Din momentul în care primarul Valentin  Vrabie a renunțat la politică și a ales calea independenței, bani de la Guvern n-au mai venit. Unii cred că viața comunei se finanțează din eoliene. Nimic mai fals. Comuna Peștera găzduiește doar 30 de astfel de turbine de la care, conform noilor legi impuse de Victor Ponta, încasează doar impozitul pe construcție, adică sume nesemnificative.

Și, cu toate acestea, comuna este fără îndoială locul cel mai indicat pentru orice tânăr ce dorește să-și construiască o casă și să înceapă o viață într-un loc liniștit și ofertant. Pentru că primarul Valentin Vrabie și echipa lui au înțeles că e foarte important să investească puținii bani ai comunei în condițiile de viață ale locuitorilor, construind astfel un model de administrație performant, invidiat și discutat în toate județele țării.

Primari în funcție dar și viitorii candidați sună să ceară rețeta administrației din Peștera

Primarul Valentin Vrabie recunoaște, deși dintr-o anumită modestie nu-și dorește foarte tare să abordeze subiectul, că este sunat aproape zilnic de câte un primar în funcție din țară sau uneori chiar de politicieni care își doresc să candideze în 2016 pentru funcții din administrația locală. Întrebarea este de fiecare dată aceeași: ”cum ați reușit?”.  ”Vor să știe cum de am prețul atât de mic pentru apă, cum am reușit să dezvolt atât de mult educația din comună, cum de pot să ofer gratuitate pentru cheltuielile medicale. Unii candidați vor ca în 2016 să promită electoratului ”modelul Peștera”. Le spun tuturor că tot ceea ce am făcut eu aici, se poate face oriunde, doar că, în prezent, sub dominația partidelor, banii se fură. Îi sfătuiesc să renunțe la politică, pentru că a administra o localitate sub sclavia unui partid politic înseamnă a hrăni multe guri de politicieni cu banii acelei localități, cu care ar trebui de fapt ajutați oamenii, nu îmbogățiți șefii din partid”, spune Valentin Vrabie.

De asemenea, primarul Valentin Vrabie spune că mai mulți primari în funcție au venit în comună pentru a se convinge cu ochii lor de realitatea celor auzite. ”Au venit aici, i-am primit ca pe niște musafiri importanți, indiferent din ce partid au făcut parte. Le-am arătat, pas cu pas, cum am preluat o comună aflată într-o situație dezastruoasă și cum am transformat-o într-un loc în care oferim probabil cel mai bun nivel de trai din România.”, ne-a povestit primarul comunei Peștera

Modelul Peștera: te muți în comună și primești totul aproape gratuit

Odată cu răspândirea poveștii modelului de succes din comuna Peștera, administrația s-a trezit asaltată de cereri din partea tinerilor din întreaga țară care ar vrea să se mute în comună. Nu e de mirare. Terenul pentru oricine dorește să-și construiască aici o casă e oferit la un preț modic de doar 2000 de lei, o mie de metri pătrați. În plus, primăria plătește proiectul pentru casă și îți mobilează și unul dintre dormitoare.

Mergând mai departe, primăria suportă cheltuielile medicale ale locuitorilor comunei și, în perspectiva unei educații de succes a construit și utilat cea mai modernă școală din județul Constanța, lucru care momentan se vede în sutele de premii pe care elevii din Peștera le primesc la olimpiade dar pe care în realitate, Valentin Vrabie l-a gândit într-o perspectivă de viitor.

”Îmi doresc ca elevii noștri să fie educați, să fie deștepți și să ducă modelul Peștera peste în lumea asta, să ne facă mândri, la fel cum îmi doresc ca mulți dintre ei să rămână aici și să construim împreună cea mai frumoasă comună din România.”, spune Valentin Vrabie.

Continuând cu avantajele de a locui în Peștera, trebuie spus că terenurile comunei sunt puse la dispoziția sătenilor pentru a fi muncite, aceștia fiind ajutați cu absolut tot ceea ce este necesar, singura lor grijă fiind ca într-un final să culeagă rodul muncii lor și să împartă între ei produsele culese.

Așadar, în Peștera ți se oferă o casă, educație de înalt nivel și terenuri pe care dacă dorești le poți munci, pe banii comunei. Mergând mai departe, dincolo de costurile minime de trai (de exemplu, apa costă un leu metrul cub iar primarul ar vrea să ducă prețul mai jos), primarul și-a pus în cap să scadă infracționalitatea aproape de zero (la fel cum a făcut cu abandonul școlar care era de 80 %), astfel că în comună vor veghea pentru siguranța cetățenilor aproximativ 20 de camere de luat vederi.

Va fi Valentin Vrabie președintele Consiliului Județean Constanța?

În 2016, actualul primar al comunei Peștera își dorește să devină președintele Consiliului Județean Constanța, lucru transformat într-o virtuală imposibilitate odată cu decizia partidelor politice prin care președintele acestei instituții să fie numit prin votul consilierilor județeni.

Există o singură soluție pentru ca Valentin Vrabie să ajungă în funcție, iar aceasta constă într-un vot masiv al oamenilor care vor dori să-l aleagă consilier județean, pentru ca apoi negocierile funcției de președinte să se poată purta cu votul oamenilor la vedere. Dacă vor ști însă locuitorii județului Constanța să exporte modelul Peștera la nivelul întregului județ, rămâne încă un mister. Cert este că, un asemenea vot, masiv, în favoarea unui independent, ar fi o lovitură decisivă împotriva politicienilor care vor face tot ce le stă în putință ca Vrabie să nu ajungă acolo.

”Îmi doresc să terminăm odată cu hoții ăștia din poltică. Nu avem nevoie de ei pentru a ne conduce frumos și performant județul. Am demonstrat într-o comună cu bani puțini că se poate face administrație de succes. Nici nu vă închipuiți ce pot face cu resursele unui întreg județ. Aș transforma județul Constanța într-un loc în care toți și-ar dori să vină să trăiască, așa cum se întâmplă acum la Peștera. Sper doar ca oamenii să fie deștepți și să înțeleagă că e timpul să DEPOLITIZĂM”, conchide primarul Valentin Vrabie.

Similar Articles

Comments

  1. Am facut o solicitare Primariei pentru a realiza o investitie in comuna. Nu ma gandeam ca voi primi un raspuns favorabil dar surpriza a fost mare cand am vazut ca am tot sprijinul dar si in plus de la dl Primar. Va multumesc pentru doza de normalitate si deabia astept sa aducem investitiile noastre in comuna Pestera

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular