Interviu. Cele trei mari probleme ale orașului Constanța în viziunea primarului Decebal Făgădău

Am profitat de ședința Consiliului Local Constanța desfășurată vineri după-amiază, pentru a-i adresa câteva întrebări primarului interimar Decebal Făgădău. Am discutat cu acesta despre ”provocările” pe care a început să le primească tot mai des, de la adversari politici, despre lucrurile pe care le-a învățat de când ocupă funcția de primar și despre principalele probleme din acest moment cu care se confruntă orașul Constanța. De asemenea, Decebal Făgădău a făcut și câteva predicții legat de momentul în care orașul își va schimba vizibil fața.

Referitor la prima noastră întrebare, legată de adversarii care, împinși de iminenta campanie electorală lansează diferite provocări, răspunsul lui Decebal Făgădău a fost unul care invită la dialog.

”Vă spun că din numărul de interpelări pe care le primesc în ultimul timp, constat că deja a început campania electorală. Eu nu am de gând să antrenez aparatul administrativ într-o campanie electorală nedeclarată. Oameni aflați în vacanță au început să fie foarte harnici după ce n-au făcut nimic tot anul în parlament încep dintr-odată să ne întrebe pe noi cum muncim. Le vom răspunde, dar, cred că rolul cel mai important nu este acela de a avea o confruntare ci acela de a crea o platformă de dialog și din acest punct de vedere adresez o invitație la dialog oricui, pentru că dincolo de faptul că acțiuni pot fi urmate de rezultat imediat sau pe termen mediu și lung, important este să avem dialog. Și vom avea dialog cu oricine din cadrul societății civile. Când a fost o problemă legată de câini am avut o întâlnire, în urma căreia voi delega atribuții și la fel voi face și legat de spațiile verzi, de transporturi sau de orice alt domeniu. Pentru că un om providențial care să rezolve toate problemele, există doar în povești. Voi încuraja dialogul iar confruntările electorale vor rămâne pentru anul viitor.”, ne-a declarat Decebal Făgădău.

Referitor la ceea ce a învățat în lunile care au trecut de când este primar, Decebal Făgădău a lăsat să se înțeleagă că, deși nu se plânge, funcția respectivă este mai mult decât ar putea duce mulți dintre cei care și-o doresc. De asemenea, primarul interimar a vorbit despre cele trei mari probleme ale orașului, lipsa de coerență în acțiunile administrative, aspectul urât al Constanței dar și puținele investiții în siguranța cetățeanului, toate aceste probleme urmând să fie corectate în următorul an, mai ales după ce orașul va beneficia de un alt buget, creionat după nevoile reale ale urbei. Răspunsul primarului Decebal Făgădău, pe larg, îl puteți urmări în imaginile de mai jos.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular