Lipsa consilierilor PSD n-a fost un complot împotriva lui Făgădău. Doar ghinion și mult DEZINTERES

Ședința Consiliului Local Constanța care ar fi trebuit să aibă loc ieri a bifat o premieră în istoria orașului nostru. Oficial, niciun consilier al Partidului Social Democrat nu s-a prezentat la ședință, dând astfel ocazia la o grămadă de speculații privitoare la un complot împotriva actualei conduceri a partidului. Adevărul este însă că, scăpați de organizarea mai draconică de care aveau parte pe vremea lui Mazăre, consilierii locali și-au văzut de alte probleme, uitând să apară și la ședință. Cel mai probabil considerentul principal a fost ”se vor descurca și fără mine colegii mei” doar că în acest fel s-a ajuns ca aproape toți consilierii să lipsească din sală. Și spunem ”aproape”, pentru că în ciuda celor scrise și spuse, la ședință au venit totuși câțiva consilieri, care, speriați de lipsa în masă a colegilor săi și, cel mai probabil, de ideea unui complot pe care-l strică fără să-și dea seama, au dispărut și ei de la fața locului. Ca să înțelegem totuși mai bine situația, i-am contactat pe domnii consilieri pentru a-i întreba de ce au lipsit. Motivele sunt, unele haioase, unele justificate și unele chiar triste.

Profesorul Valentin Ciorbea, prezent în sală, ne-a declarată că ”exact înainte de ședință, a sunat un prieten care mi-a adus o carte și am coborât în parcare s-o ridic. Până m-am întors lucrurile se terminaseră deja și mi s-a spus că s-a amânat”. La rândul său, domnul Vasile Chirondonjan ne-a spus că avea de dat o masă la Cleopatra unui grup sportiv și venise de fapt doar să se scuze pentru că va lipsi. L-am întrebat de ce n-a făcut asta prin telefon dar domnul respectiv a ținut-o pe a lui spunând că așa i s-a părut mai corect.

În opinia noastră, neînțelegând ce se întâmplă, cei doi consilieri au șters-o rapid, preferând să nu distrugă un posibil boicot de care nu aflaseră.

Mai departe, domnul George Vișan ne-a spus că ”nu poate fi în două locuri simultan” (înțelegeți aroganța domnului?). Dânsul este în Austria cu treburi oficiale iar noi trebuia să știm acest lucru. Ne facem mea culpa, n-am știut. La fel și consilierul Daniel Georgescu s-a aflat cu treburi la minister, acesta fiind șef al ACN. ”Am anunțat că voi întârzia, dar n-am mai avut la ce.”, ne-a declarat consilierul respectiv.

Mai departe, consilierii Mircea Dobre și Timur Ibram sunt în concediu în timp ce domnul Papari se afla în oraș, dar cu treburi importante la birou (cum spuneam, lasă că se descurcă ai mei colegi).

Dacă o adăugăm și pe doamna Marioara Cojoc, căreia din nefericire i-a decedat mama și căreia îi spunem pe această cale ”Sincere Condoleanțe”, constatăm că la mijloc n-a fost vorba de un complot împotriva actualului primar sau a șefului PSD, Felix Stroe, ci doar de o mare lipsă de interes, ceva ghinion și foarte puțină organizare. Ceea ce nu înseamnă că nu se vor plăti polițe, fiind evident că PSD n-a arătat deloc bine în lumina evenimentelor de ieri.

Un lucru însă e foarte clar. Constănțenii ar trebui să se gândească foarte bine, la alegerile de anul viitor, atunci când vor avea ștampila în mână, pentru că așa cum arată lucrurile PSD și PNL nu merită noi șanse pentru a conduce destinele acestui oraș.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular